изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:00 EEST
Окръжен съд – Добрич, призна финансова санкция, наложена от германски съд на 48-годишен добричлия Окръжен съд – Добрич, приз    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, призна за изпълнение присъда на Районен съд – Тиергартен, гр. Берлин, Федерална република Германия срещу 48-годишния Цветан Д. Хр. от гр. Добрич, с която той е осъден да заплати глоба и разноски по делото в размер на 1173,50 лв.

С присъдата германският съд е признал Цветан Хр. за виновен в това, че на 17.07.2012 г. е откраднал от търговските помещения на фирма в Берлин парфюм, фланелка без ръкави, риза, бяла и черна фланелка с къс ръкав и колан, всичко на стойност 130,78 EUR с цел противозаконно да ги присвои. Съдебният акт е постановен и е влязъл в сила на 18.07.2012 г. С него на българския гражданин е наложена  глоба в размер на 480 EUR и е осъден да заплати сторените съдебни разноски в размер на 120 EUR.

Окръжен съд – Добрич, установи,  че Цветан Хр. излежава в момента наказание лишаване от свобода в затвора в Белене. Предвид този факт съдът е длъжен и му назначи днес служебен защитник.

Като взе предвид искането на германските съдебни власти, представените от тях доказателства и изразените от страните в съдебното заседание днес становища, Окръжен съд – Добрич, прецени, че не са налице основания за отказ да бъде изпълнена присъдата на Районен съд – Тиергартен. Решението на Окръжен съд – Добрич, за признаването й подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок.

След влизане в сила съдебния акт на Окръжен съд – Добрич, ще бъде изпратен за изпълнение на ТД на НАП – Добрич. Така наложеното с присъдата на германския съд наказание ще бъде реално изпълнено от властите на Република България, като ще се събере равностойността на наложената финансова санкция в български левове.

Съдебният състав разпореди за решението му да бъдат уведомени компетентните власти на Федерална република Германия.

25.06.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, призна финансова санкция, наложена от германски съд на 48-годишен добричлия Окръжен съд – Добрич, приз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди