изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:31 EEST
РЕМОНТИ ЗА НАД 30 000 ЛЕВА НА ПАЗАРА    
НовиниОбщина Добрич е извършила сериозни ремонти в Централния кооперативен пазар, като целта е била да се удовлетворят исканията на търговците, съобщиха от пресцентъра на общината. Ремонтите са на стойност 31 500 лева, като средствата са осигурени от общинския бюджет и са съобразени с искания на търговците от пазара.

Поради това, че от около 2000 г. не е извършван никакъв ремонт по работните места, с изключение е направената тогава желязна конструкция и оформяне на закрития пазар, сега е извършен ремонт на покрива от ПВЦ плат, на брезент, монтирани са сенници, поставени са унифицирани козирки на масите с метална конструкция, както и щори на релсов път от ПВЦ плат за ограничаване достъпа след работно време до закритата част на пазара през зимата. Освен това са направени стени от ПВЦ плат и кристал 0,8 мм., рекламно пано с надпис „Кооперативен пазар”, нови дървени скари пред масите, платнище-брезент на закритата част на пазара. Осигурена е електронна везна в района на Градски хали, има вече указателни табели за маси и подходи към пазара. След замерване на осветеността на работните места, са подменени изгорели метал халогенни лампи. Изкърпени са дупки по пътеките за движение и е направен цялостен ремонт на съществуваща фургонна тоалетна.

От общината информираха, че продължава работата по планираните ремонтни дейности за 2013 г. по ускорен график. Предстои ремонт и пребоядисване на работните маси, осигуряване на подходи към основни места на хора с увреждания /инвалидни колички/ и майки с деца в колички,  осигуряване на нормална осветеност и контактно елзахранване на работните места и др.

Резултатът от подобрените условия и удовлетворяване на исканията е, че и с ново обособените пет работни места, или общо 164 бр., всички работни места /маси/ на долната зона са заети 100 %, а в закритата част на пазара само 10 работни места са свободни.

От общината напомниха, че междувременно бяха актуализирани някои основни текстове в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги с цел да се удовлетворят исканията на наемателите. Понижени с почти 14,6 % бяха таксите за ползване на работни места. Бе прието намаление с 30 на сто на таксите за месеците януари и февруари, въведени бяха преференции за ангажиране на определени работни места от земеделски производители. Дадена бе възможност за обособяване на работни места от 2 м² и терени за търговия с дръвчета от 6 м².

С информационните табели земеделските производители излязоха от анонимност и вече с гордост могат да показват своята продукция, а и купувачите ще знаят с кого контактуват. Осигури се информираност на гражданите и на временно пребиваващите в града хора, къде е мястото на пазара, както и, че има охрана. На наемателите е осигурено безплатно санитарно помещение, подменена е част от охраната поради зачестили случаи на кражби и вандализъм. Чистотата и хигиената се поддържат на високо ниво, заявяват от пресцентъра на общината, като подчертават, че тези дейности са продиктувани от желанието да продължи да се работи в конструктивен диалог с бизнеса и земеделските производители.   НДТ

 


Сходни връзки

РЕМОНТИ ЗА НАД 30 000 ЛЕВА НА ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди