изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:35 EEST
Протестиращите "на кафе" го смениха с домати и яйца    
Общество

Зам.-председателката на НС Мая Манолова се опита да се срещне и да разговаря с протестиращите пред централния вход на парламента, предаде репортер на БГНЕС.Тя покани всички, които имат предложения за промени в Изборния кодекс да ги представят днес в 15 ч., когато има заседание на парламентарната комисия. Манолова, обаче, беше освиркана и тъй като към нея полетяха домати, яйца и кроасани, тя не можа да продължи да разговаря с протестиращите и се наложи да влезе в сградата на парламента.



"Няма как в една демократична държава проблемите да се решават без разговори, без диалог. Поканила съм онези, които имат предложения да дойдат днес в 15 ч. в парламента", обясни Манолова пред медиите. Тя смята, че и други депутати ще излязат да се срещнат с протестиращите. Затворено е движението по бул. "Цар Освободител" пред сградата на Народно събрание. Движението е затворено от кръстовището с ул. "Оборище". Причината е струпването на множество граждани.

По-рано тази сутрин стотина души излязоха "На кафе" пред НС, за да напомнят на народните представители думите на Петко Славейков, че "всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво, отсечено в корена".

Протестиращите дойдоха, за да поискат касиране на изборите и провеждане на нови по честен и демократичен начин. И на днешния гръмогласен протест можеха да се видят плакати с надписи: "За мен е въпрос на чест да съм тук", "Не съм платен, мразя ви безплатно". Към сградата на НС полетяха домати. Редом до лозунгите "Не на политическия франкенщайн БСП, ДПС и Атака" можеха да се видят и "ГЕРБ=Мафия" и "Къде сте, ГЕРБ".

Група от граждани дори реши да организира импровизирано заседание на парламентарната комисия по етика, което трябваше да се проведе на пластмасова маса, такава, каквато председателят на комисията Волен Сидеров използваше, за да се предпази от летящи към него предмети в първите дни от протеста. Днес скандиранията "Оставка" и "Мафия" продължиха както пред служебния вход на парламента, така и пред централния вход откъм паметника на Цар Освободител. / http://news.bgnes.com
 


Сходни връзки

Протестиращите "на кафе" го смениха с домати и яйца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди