изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:26 EEST
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С РИБА ТОН И ТИКВИЧКИ    
КулинарниСтрахотно свежо и леко предястие, идеално мезе за ракийка или узо, това са доматите, пълнени с риба тон, тиквички и свежи зелени подправки.

Необходими продукти

 

8 домата, 1 ч.л захар, 2 консерви риба тон в олио, 200 гр сирене, магданоз (по желание може да се добавят и други пресни зелени подправки, например копър), 2-3 стръка пресен лук, 2 дребни тиквички (настъргани и изтискани), 80 мл зехтин, сол и черен пипер.

 

Начин на приготвяне

 

Отрязваме малко капаче на доматите и с помощта на лъжица издълбаваме вътрешността. Поръсваме със сол, пипер и захар всеки домат и ги оставяме да се отцедят за 15-тина минути. Вътрешността се почиства от семките и месестата част се нарязва на малки кубчета. Тиквичката се разрязва на две по дължина, сърцевината се издълбава, а останалото се настъргва на ренде. Към парченцата домат се добавя изцедената от олиото риба тон, сиренето, предварително нарязано на малки парченца, пресния лук, тиквичите, нарязаните свежи зелени подправки и зехтина. За любителите на маслини няма да е прекалено, ако добавят към сместта няколко обезкостени и нарязани "каламата". Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете сместта в хладилник за поне 10 минути. Преди да напълните доматите, отцедете излишната течност от сместта. Пълнените домати може да се украсят с стръкче магданоз или копър.

 


Сходни връзки

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С РИБА ТОН И ТИКВИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди