изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:37 EEST
Испания или Бразилия - това е въпросът преди финалите на Световното първенство (ОБЗОР)    
Спорт Рио де Жанейро. Световният и европейски шампион Испания ще играе с домакина на Купата на конфедерациите Бразилия на финала на турнира на стадион „Маракана". Мачът е от 01:00 часа след полунощ: Уругвай и Италия ще играят един срещу друг в мача за третото място в турнира за Купата на конфедерациите от 19:00 часа на стадион "Арена Фонте Нова" в Салвадор

Световният и европейски шампион Испания ще играе с домакина на Купата на конфедерациите Бразилия на финала на турнира
Световният и европейски шампион Испания ще играе с домакина на Купата на конфедерациите Бразилия на финала на турнира на стадион „Маракана". Мачът е от 01:00 часа след полунощ. В бразилския тим няма контузени, докато за испанците само Роберто Солдадо е с травма. Домакините са в серия от пет поредни победи, докато световните шампиони нямат загуба в 26 последователни мача. Испания има възможност да стане третият отбор след Аржентина и Франция, който печели трите големи турнира, организирани от ФИФА - Световното първенство, Олимпийския футболен турнир и Купата на конфедерациите.
В исторически план Испания няма особено добри спомени от мачовете си с Бразилия, макар общият баланс да е на пръв поглед изравнен, „фуриите" имат една-единствена победа в официален мач срещу „селесао" и тя датира от 1934 г. След това двата отбора се срещат още четири пъти на световни първенства. Във финалната четворка на Мондиал 1950 интрига няма, бразилците са прекалено силни и печелят с 6:1. Големият скандал е през 1962 г. в Чили. Тогава сблъсъкът е в предварителната група и тъй като това е последен мач в нея, единият тим отпада. Испания повежда с 1:0. След час игра Аделардо вкарва втори редовен гол за испанците, но чилийският съдия Бустаманте го отменя. В края бразилците обръщат резултата с две попадения на Амарилдо, а според злите езици Бустаманте прибира в джоба си 15 000 долара. През 1978 г. Испания прави 0:0 със „селесао", но впоследствие точката се оказва недостатъчна, за да могат „фуриите" да продължат в следващата фаза. Грешникът тогава е в отбора, след като Карденоса изпуска на празна врата. Последният скандал е на световното през 1986 г.
Бразилия никога не е губила домакински мач, когато настоящата звезда на „селесао" - Неймар, е на терена. Балансът е 10 победи и 3 равни. В тези 13 мача нападателят е вкарал 9 гола, записвайки и 6 асистенции. До момента на турнира Неймар има 3 гола и 2 асистенции.
Бразилия гони рекорд, посягайки към четвърти трофей от турнира, докато за Испания целта е да допълни колекцията си. Ако червените фурии спечелят на "Маракана", то те ще са ликували с абсолютно всички възможни отличия на ФИФА.
Луис Фелипе Сколари няма да изненада никого с титулярния си състав. Единствената въпросителна е свързана с Паулиньо. Халфът на Коринтианс пропусна заради контузия срещата срещу Италия и е болен от грип.
В събота Жерар Пике и Сер-хио Рамос тренираха на облекчен режим, но ще са на линия за финала. "Контузиите им не са сериозни", твърди лекарят на фуриите Оскар Селада. По-важното е анонсираното от Дел Боске отсъствие на Шави. Според селекционера халфът на Барселона е изтощен физически, което ще му попречи да се изяви на ниво срещу селесао. Шави ще остане на пейката, а в халфо-вата линия ще го замести Хави Мартинес (Байерн).
Другата промяна е в атаката. Дел Боске се връща на варианта от Евро 2012 с "фабрегас като фалшива "деветка". Сеск не игра в 1/2-финала срещу Италия, но е напълно възстановен. При това положение лидерът при стрелците в турнира Фернандо Торес (5) ще остане на пейката.
"В погледите на играчите виждам с какво желание се стремят към тази купа. Винаги е сложно, когато в подобен мач излизаш срещу домакина, но опитът и самочувствието, които натрупахме през годините, ни помагат да се справим с всякакви предизвикателства", сподели Весенте дел Боске.
Испания има 2 победи в изиграните до момента 8 мача срещу Бразилия, фуриите спечелиха с 3:1 в 1/8-финал на Мондиал '34 и 3:0 в контрола през 1990 г. във Виго.

Марсело: Не мисля за загуба на Бразилия на финала
Бразилският национал и защитник на Реал (Мадрид) Марсело сподели, че дори не си е помислял за възможността „Селесао” да загуби от Испания във финала за Купата на Конфедерациите. Срещата е от 01:00 часа на „Маракана” в Рио де Жанейро.
"Мисълта за загуба изобщо не преминава през главата ми. Знаем, че трябва да уважаваме Испания, но ние имаме същите шансове за победа като тях", коментира Марсело пред мадридския вестник „Ас”.
"Само защото те са световни шампиони не значи, че ние трябва да смятаме за невъзможно да спечелим купата. Трябва да уважаваме националния отбор на Бразилия. Трябва да върнем националния отбор на Бразилия там, където му е мястото. Този трофей е важен за нас и ще ни помогне да се изкачим нагоре в световната ранглиста. На прав път сме и ако Бог реши, ще победим", допълни 25-годишният бранител.

Торес: Ние сме Бразилия на нашето време
Централният нападател на Испания Фернандо Торес обяви, че настоящият тим на „фуриите" е №1 в света за всички времена. „Ние сме Бразилия на нашето време. Имаме повече какво да губим от тях. За нас обаче Бразилия е фаворит. Всичко е на тяхна страна - играят на собствен терен, а и всички искат да спечелят срещу Испания. Дано имам шанс да вкарам на финала и това да помогне да спечелим купата", пожела си Торес,цитиран от "Марка". Той има 5 попадения на турнира.
Ако вкара два пъти срещу Бразилия, той може да изравни вечния голмайсторски рекорд за Купата на конфедерациите, който е притежание на легендата на „селесао" Ромарио със 7 попадения.

Бьорн Куйперс ще ръководи финала на турнира за Купата на Конфедерациите
Холандският рефер Бьорн Куйперс ще ръководи финала на турнира за Купата на Конфедерациите между Бразилия и Испания на стадион „Маракана” днес срещу понеделник от 01:00 часа.
За 40-годишния съдия това е втори голям финал в рамките на няколко седмици. На 15 май Куйперс ръководи финалната среща межди Челси и Бенфика в Лига Европа, спечелена от „сините” от Лондон с 2:1.
Мачът за третото място между Италия и Уругвай, който ще бъде днес от 19:00 часа в Салвадор, бе поверен на алжирския арбитър Джамел Хаймуди.

Неймар: Днес ще се играе исторически мач и ние искаме да станем шампиони
Бразилският национал Неймар не може да скрие радостта си от класирането на „селесао” на финала в турнира за Купата на Конфедерациите. Днес на стадион "Маракана" бразилците ще срещнат световния и европейски шампион Испания в мача за трофея. "Днес ще се играе исторически мач и ние искаме да напишем история, ставайки шампиони. Радвам се, че нещата се развиват добре, не само за мен, но и за целия отбор. Нашата цел беше да достигнем до финала", заяви Неймар пред "Марка", който от новия сезон ще играе в испанския шампион Барселона. Трансферът му от Сантос в каталунския клуб е на стойност 57 милиона евро.
"Надявам се да станем шампиони, след като изиграем още един великолепен мач. Пожелавах успех на испанците във всеки мач. Не мога да им го пожелая и за предстоящия двубой. Трябва да играем футбол, не се страхуваме от нищо. Ще срещнем най-добрия състав в света за момента. Ние също разполагаме с отлични играчи. Сигурен съм, че ще се получи невероятен сблъсък", каза още Неймар, който на финала ще се изправи срещу някои от своите бъдещи съотборници в Барселона.

Иниеста: Бразилия е фаворит на финала
Испанският национал Андрес Иниеста очаква с нетърпение финала срещу домакина Бразилия за Купата на Конфедерациите. Двубоят е днес от 01:00 часа българско време на „Маракана” в Рио де Жанейро.
„Бразилия е фаворит заради факта, че играе у дома си и че ще се радва на подкрепа от хиляди фенове. Ние обаче трябва да омаловажим този фактор. Няма по-голямо предизвикателство от това да победиш Бразилия на техния стадион“, коментира Иниеста, цитиран от "Марка".
„Бразилия има чудесен екип. Великолепни играчи, отбор, който демонстрира много високо ниво. Все пак, ние излизаме за трофея. Това е нашият последен мач и ние ще се раздадем на 100%“, допълни халфът.

Фернандо Торес срещу Неймар в спора за "Златната обувка" на турнира за Купата на конфедерациите
Испанският нападател Фернандо Торес е претендент за отличието "Златната обувка" за голмайстор на турнира за Купата на конфедерациите. Той е играчът, вкарал най-много голове - 5, преди финалa на турнира. Втори в класацията са уругваецът Ернандес с 4 попадения във вратата на аутсайдера Таити и бразилският нападател Неймар също с 4 гола.

Сколари: Испания може да ни победи и с резервите
Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари опита психоатака срещу Испания броени часове преди двата отбора да излязат на финала за Купата на конфедерациите. Той обяви, че съперникът му е бил облагодетелстван, защото се е срещнал с Таити в предварителната група и по този начин е играл един мач по-малко на турнира. „Испания е компактен отбор. Ние ще продължим да играем в същия стил, без значение от съперника. Проблемът е, че испанците на практика играха един мач по-малко, защото излязоха срещу Таити с резервите. Титулярите им се възстановиха и са в перфектно състояние преди финала", застрахова се Сколари. „Не е случайно, че Испания постигна толкова много успехи. Те работят много добре с топката, тактически също са подготвени прекрасно. Отборът им е завършен", добави селекционерът на „селесао", цитиран от "Марка".
Защитникът на Бразилия Тиаго Силва бе далеч по-въздържан, предупреждавайки съотборниците си, че Испания разполага практически с два шампионски състава. „Ще се изправим срещу отбор от световна класа. Те са състав, в който резервите са толкова силни, колкото и титулярите. Това все пак е световният шампион. Ние обаче сме добре подготвени за това предизвикателство. Мисля, че в крайна сметка мачът ще бъде решен от дребни детайли", обясни Силва.
И двата отбора ще излязат с оптимален състав на „Маракана". Централните защитници на Испания Серхио Рамос и Жерар Пике пропуснаха последната тренировка на „фуриите", но ще бъдат на линия за финала.

Сколари: Неймар е идол в Бразилия
Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари защити Неймар от критиките, отправени към нападателя на Селесао. 21-годишният голмайстор беше избран за играч на мача в първите три двубоя на бразилския тим в турнира за Купата на Конфедерациите. В полуфинала на Бразилия срещу Уругвай участието на Неймар отново беше решаващо за крайния изход на срещата. "Той играе добре. Прави разликата срещу защитниците, които играят в Европа. Барселона трябва да се радва, защото Неймар се представя отлично тук. Той е идолът на страната. Това е нашият идол и идолът на всички хора. Важно е за него да премине през всичките тези различни ситуации с националния отбор на Бразилия. Това ще направи бъдещето му още по-добро", заяви Луиш Фелипе Сколари, цитиран от "А Бола".

Без Дилма Русеф и Пеле на финала за Купата на конфедерациите
Президентът на Бразилия Дилма Русеф няма да присъства на финала на турнира за Купата на конфедерациите Бразилия - Испания, съобщи португалският вестник "А Бола". Русеф бе на „Маракана" на откриването на турнира, но предпочита да ограничи публичните си изяви, за да се избегнат социалните протести в страната.
Пеле също отказа да присъства на финала, който започва от 01:00 часа след полунощ на стадион „Маракана” в Рио де Жанейро. Посланикът на Световното първенство през 2014 г. не пожела да гледа на живо нито един от 15-те мача в турнира заради солидарност към хилядите протестиращи в страната.
6000 полицаи пазят обществения ред по време на финала за Купата на конфедерациите
Общо 6000 полицаи и 5000 стюарди ще се грижат за опазването на реда преди, по време и след финалa между домакина Бразилия и Испания на турнира за Купата на Конфедерациите, съобщи "Марка". Двубоят е от 01:00 часа на „Маракана” в Рио де Жанейро.
Заради протеститe в Рио правителството предприе безпрецедентни мерки за сигурност за финала. До „Маракана“ ще бъдат допускани единствено хора, които притежават билети за финала на турнира.
Основната цел пред полицаите е да спират всички опити за нагнетяване на напрежение и да не допускат протести в близост до стадиона.

Жулио Сезар: На „Маракана" сме способни на чудеса
Вратарят на Бразилия Жулио Сезар изключва друг резултат освен победа срещу Испания в спора за Купата на конфедерациите. Според стража на Куинс Парк решаваща ще се окаже подкрепата от трибуните.
"Маракана" е велик стадион. Срещу Испания ще излезем с единствената мисъл за победа. Селесао е способен на всичко. А с подкрепата на феновете сме готови за чудеса", заяви пред Globo Esporte стражът на златистите.
"Всички по света знаят какво представлява Испания. Ние обаче не се притесняваме изобщо от този съперник. Ако си свършим работата на терена, то победата ще е за нас. Сега ми предстои среща с най-добрите халфове в света. Няма да ни е никак лесно, но смятам да приложа опита си от Байерн. Успяхме да спрем Барселона в Шампионската лига, защо да не го повторим и сега", сподели полузащитникът на баварците Луис Густаво. "Испания реално притежава два равностойни отбора. Резервите на червените фурии по нищо не отстъпват на титулярите. Готвим се много сериозно за този мач. Мисля, че крайният изход ще бъде решен от отделни епизоди", прогнозира капитанът на селесао Тиаго Силва.

Висенте дел Боске: Сега съм треньор на тим, който е един от най-силните в историята
Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Висенте дел Боске изрази задоволство от представянето на тима на турнира за купата на конфедерациите.
"Имах привилегията да бъда футболист, а тази игра е моята страст и моят порок. Признавам го. Наслаждавам се изцяло на този момент. Изживях прекрасни мигове в големи отбори по време на футболната си кариера. Сега съм треньор на тим, който е един от най-силните в историята. Наслаждавам се и на това, дори да не го показвам ежедневно. Като цяло съм изключително доволен. За всички нас това е нещо много красиво. Ще играем с Бразилия, кралете на футбола. Те имат незабравими моменти в историята си. Да играеш на "Маракана" е нещо много специално. Доволен съм, че
достигнахме до финала в тазгодишния турни, но може да играем и в мача за титлата на Мондиал 2014", коментира Дел Боске, цитиран от "Марка".

79 000 билета за финала за Купата на конфедерациите са изкупени
Всичките 79 000 билета за финала за Купата на конфедерациите с официална цена до 140 евро са изкупени, съобщи "А Бола". Цената за билета достига 3000 евро на черно.

Карлос Алберто Парейра: Бразилия ще сложи край на испанската хегемония
Бразилия ще сложи край на победната серия на световния и европейски шампион Испания на финала на турнира за Купата на Конфедерациите днес на "Маракана" в Рио де Жанейро, прогнозира бившият селекционер на "Селесао" Карлос Алберто Парейра. "Време е и това ще се случи", каза Парейра, който изведе южноамериканците до световната титла през 1994 година на Мондиала в САЩ. "Много съм доволен, че ще играем срещу Испания на финала. Това ще бъде голямо предизвикателство, но вярвам, че ще успеем", допълни той, цитиран от "Marca". Испанците се класираха за мача за трофея след победа със 7:6 с с дузпи над Италия на полуфиналите, след като редовното време и продълженията завършиха 0:0. Тимът на Висенте дел Боске продължи серията си на 29 официални мача без загуба след поражението с 0:1 от Швейцария в първия мач от груповата фаза на Мондиал 2010, който в последствие иберийците спечелиха. Парейра определи като "сензационна" играта на бразилците в турнира досега. "Вярвам във възможностите на отбор. Очакванията за финала са големи, защото показахме, че можем да играем добър футбол, имаме стил и класа", смята Парейра.

Уругвай и Италия ще играят един срещу друг в мача за третото място в турнира за Купата на конфедерациите от 19:00 часа
Уругвай и Италия ще играят един срещу друг в мача за третото място в турнира за Купата на конфедерациите от 19:00 часа на стадион "Арена Фонте Нова" в Салвадор. Уругваецът Ернандес вкара 4 гола във вратата на аутсайдера Таити в груповата фаза и е водещ голмайстор на тима. Той има толкова попадения, колкото и тримата нападатели Кавани, Суарес и Форлан, взети заедно. В състава на Италия контузени са Марио Балотели, Иняцио Абате, халфът Андреа Пирло и защитникът Андреа Бардзали.
Уругвай падна с 1:2 на полуфинала от Бразилия, след като Диего Форлан пропиля дузпа, а Паулиньо вкара победния гол в 87-ата минута. В другия сблъсък Италия изпусна да победи Испания в редовното време, а накрая след 0:0 отстъпи с 6:7 след изпълнения на дузпи.
Уруси и адзури за втори път участват в този турнир. Южноамериканците имат вече едно четвърто място през 1997 г. в Саудитска Арабия, когато загубиха спора за бронза срещу Чехия (0:1). Адзурите като актуални световни шампион се провалиха през 2009 г. в ЮАР и не успяха да излязат от групата си (0:3 срещу Бразилия, 0:1 срещу Египет, 3:1 срещу САЩ).
Селекционерът на Уругвай Оскар Вашингтон Табарес няма проблеми със състава и ще заложи на титулярите си срещу скуадрата. "Осем от моите футболисти играят в Серия А и много добре познават съперниците. Очаквам оспорван мач, няма никакво значение в какъв състав ще бъде Италия. Преди 2 г. ги победихме в контрола в Рим (1:0), ще се опитаме пак да спечелим", заяви 66-годишният селекционер.
Италианците едва събраха състав заради многото контузени. Абате и Балотели преди дни се прибраха на Ботуша, а след полуфинала срещу Испания аут са Бардзали, Пирло, Киелини и Маркизио. Не е добро състоянието и на Де Роси, но халфът на Рома ще трябва да стисне зъби и да заздрави отбраната. Единственият защитник, който няма проблеми, е Астори, но играчът на Каляри няма и минута на турнира.
Проблемите по всяка вероятност ще принудят Прандели да смени схемата на 4-4-1-1, тъй като и нападателят Джилардино се оплаква от травма, но ще седне на пейката. При това положение атаката ще бъде водена за първи път по време на турнира от Стефан ел Шаарави.

Суарес: Италианците са коварни, трябва да внимаваме
Нападателят на Уругвай Луис Суарес е сериозно респектирай от Италия. Независимо от проблемите при съперника нападателят на Ливърпул смята, че скуадрата е коварен противник и може да ги изненада.
"Впечатлен съм играта на Италия срещу Бразилия и Испания. Дори и без Балотели те са много силен отбор и могат да победят всеки. Италианците винаги се опитват да намерят пролуки в отбраната на съперника и да се възползват от тях. С тях шега на бива - коварни са и трябва много да внимаваме", заяви Суарес, цитиран от сайта на ФИФА.
"Трябва да покажем най-доброто от себе си, защото в противен случай Италия ще ни накаже. Успех срещу скуадрата ще ни даде самочувствие в битката за Мондиал 2014, защото в момента мястото ни в квалификациите е твърде деликатно", добави нападателят на Ливърпул.

Прандели: Изводите от Купата на конфедерациите са, че ако Италия иска да побеждава, трябва да подобри физическото си състояние
Селекционерът на Италия Чезаре Прандели похвали съперника Уругвай в мача за трето място на турнира за Купата на Конфедерациите в Бразилия. Срещата е тази вечер от 19:00 часа българско време на стадион „Фонте Нова” в Салвадор.
„Уважавам и се възхищавам на отборния дух на Уругвай. Тренирал съм не един и двама уругвайски футболисти и знам как се чувстват, когато облекат националната фланелка. "Чака ни сериозен сблъсък, който ще е интересен за нас в няколко отношения. Заради травмите на ключови фигури в игра ще влязат играчи, които нямаха възможност за изява досега”, сподели Прандели, цитиран от официалния сайт на ФИФА.
„Изводите от Купата на конфедерациите са, че ако Италия иска да побеждава, трябва да подобри физическото си състояние и да е с една степен над съперника. С физика и подходяща тактика можем да постигнем много догодина на Мондиала", допълни треньорът на съперника на България в световните квалификации от Зона Европа.

Италия без халфа Андреа Пирло и защитника Андреа Бардзали срещу Уругвай
Италианският национален отбор ще излезе срещу Уругвай в спор за третото място на Купата на Конфедерациите без халфа Андреа Пирло и защитника Андреа Бардзали, съобщи "Гадзета дело Спорт".
Според лекарите на тима Пирло има мускулен проблем след полуфинала с Испания (6:7 след дузпи), докато Бардзали е с контузия на ахилесовото сухожилие.
Под въпрос е участието на халфа Даниеле де Роси и защитника Джорджо Киелини. Както е известно, турнира заради контузии напуснаха Иняцио Абате и Марио Балотели.

Клаудио Маркизио ще пропусне двубоя с Уругвай
След като Андреа Пирло отпадна заради травма, още един халф на Италия Клаудио Маркизио ще пропусне двубоя с Уругвай за третото място на турнира за Купата на конфедерациите в Бразилия. Срещата е тази вечер от 19:00 часа на стадион „Фонте Нова” в Салвадор.
27-годишният полузащитник има контузия на крака и лекарският щаб на "адзурите” взе решение да не се рискува здравето му. Заради различни травми от състава на Италия вече отпаднаха Инасио Абате, Мариo Балотели, Андреа Бардзали и Андреа Пирло, съобщи "Гадзета дело Спорт".
http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Испания или Бразилия - това е въпросът преди финалите на Световното първенство (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди