изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:16 EEST
Първи тур: БСП би ГЕРБ във Варна    
НовиниБСП постигна победа над опонентите си от ГЕРБ в първия етап от кметските избори във Варна. Според временните резултати към 19 часа подкрепяният от червените граждански кандидат Христо Бозов е с чувствителна преднина пред човека на ГЕРБ Иван Портних.

Според данните на "Сова Харис" нито един от кандидатите не е стигнал до заветните 50%, което означава, че следващата седмица ще има балотаж. В него един срещу друг ще се изправят водачът след днешния първи тур Христо Бозов и вторият в подреждането Иван Портних.

Резултатите на "Сова Харис" към 19.00 часа при около 23% избирателна активност:

Христо Бозов - 31.7%
Иван Портних - 26.0%

Чавдар Трифонов - 19.5%
Веселин Марешки - 11.9%

Михаил Куликов - 3.8%
Александър Йовчев - 3.2%
Младен Станев - 1.8%
Веселин Добрев - 1.7%
Радостин Морфов - 0.5%

Христо Бозов: Най-важно за втория тур е да има честни избори

Благодаря на всички варненци, които гласуваха днес. Така те показаха една активна гражданска позиция. Надявам се да оправдая доверието на моите избиратели. Това каза в студиото на TV7 Христо Бозов, който спечели най-много гласове на днешните избори за кмет на морския град. Той допълни, че отговорността му пред избирателите, предвид широката подкрепа в днешния ден, е още по-голяма. “Варненци са критерият за мен“, подчерта Бозов. Той обясни ниската избирателна активност не само с лошото време, но и с липсата на „заряд“ у хората. „Ще продължа да водя позитивната кампания, ще продължа да се срещам с хората. Ще поема и само ангажименти, които мога да изпълня“, заяви Бозов.

Независимият кандидат-кмет, подкрепен от БСП, заяви, че ще създаде граждански консултативен комитет, който ще му помага за провеждането на набелязаните политики. „Първо ще представям на тях идеите, а след това на общинския съвет, за да може това, което мислим, да има най-голяма обществена подкрепа. Важно е да има гражданско участие в местното самоуправление и важно е Варна да даде пример за това“, подчерта Бозов.

„За мен най-важното е да има честни избори. Това е основното, което трябва да се случи на втория тур. Ще търся и още по-широка подкрепа, защото това е важното. Но ще запазя позитивния дух и съм уверен, че хората ще оценят това, което правим с моя екип“, заяви Христо Бозов.
 


Сходни връзки

Първи тур: БСП би ГЕРБ във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди