изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:31 EEST
Намериха гард на Митко Каратиста в кладенец с куршум в главата    
НовиниТрупът на 34-годишния Стоян Стоянов е открит в кладенец край Ихтиман. Мъжът беше охранител на Димитър Спасов-Каратиста. Той беше обявен за издирване на 14 септември, а тялото му е открито 9 месеца по-късно. Разложението било в доста напреднала фаза. По време на огледа в черепа му се оказало, че има куршум, съобщава “Телеграф”.

Стоян Стоянов е бивш боксьор и често се хвалел, че познава Кубрат Пулев. Първоначално работел в дома на известен наркобос, след това станал охранител в един от екипите на Митко Каратиста. Заради добрата му работа по охраната на арменски банкери Каратиста решил да го вземе за лична охрана. Стоянов пък започнал да използва част от парите му за лихварска дейност.

Така Стоянов дал заем на 56-годишния бай Велко. Двамата се познавали от 10 години, а възрастният мъж имал нужда от 50 000 лв. След като не могъл да ги върне, започнал тормозът от страна на Стоянов. Той тероризирал дори жената на бай Велко. Това го подтикнало да посегне на живота му.

След като изчезнал на 14 септември, Стоянов бил обявен за издирване от Интерпол. Полицаите засекли, че последната клетка, от която провел разговор с мобилен телефон, е до къщата на бай Велко. Кладенецът, в който е открито тялото на боксьора, пък е в имот на длъжника. Така бай Велко нямал друг избор, освен да си признае, че го е очистил.

Близки на убития, обаче, споделят, че методите му били брутални и той не се спирал пред нищо. Той непрекъснато се фукал, че в родата му има много полицаи и че е много добър стрелец. Когато отивал някъде да си събира борчовете, удрял по две крошета на длъжника си и отварял хладилника му, все едно си е вкъщи.

Стоянов, който е бивше гадже на Елена Софиянска – най-голямата щерка на Стефан Софиянски, е участник в едно легендарно меле. Става въпрос за масовия бой в “Бедрум” на Какао бийч. Посред нощ той, заедно с Каратиста, Илко Венков и Бранко Бабачев влезли в ръкопашна схватка с хора на Митьо Очите. Предполага се, че спорът възникнал заради проститутка, по чийто адрес Каратиста направил коментар и засегнал сводника й – от Сливен. По това време в претъпканото заведение нахлул Борислав Бранков-Бранко, който стрелял в тавана с със законния си пистолет.

Тогава започнало мелето между хората на Каратиста и на Митьо Очите. Навсякъде хвърчели маси, столове, чаши.

Стоянов имал две деца, ни никога не говорел за тях. “Душата му беше като тиня и в тиня умря”, коментираха негови познати. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Намериха гард на Митко Каратиста в кладенец с куршум в главата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди