изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:15 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностСлужители на РУП Генерал Тошево, установиха и задържаха извършител на телефонни измами, на територията на община Генерал Тошево.

-          На 28 юни, при проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Генерал Тошево, във връзка с извършени телефонни измами е задържан Д.Г. (29 г.) от с. Стожер, област Добрич. Установено е, че на същата дата около 18:00 часа, той е въвел в заблуждение 72-годшина жителка на с. Чернооково, общ. Генерал Тошево. След телефонно обаждане на домашния телефон на потърпевшата, същия се е представил за внука й. Чрез въвеждане в заблуждение, 29 – годишния мъж е поискал сумата от 2000 лева, за да бъде освободен изпратен от него колет. Малко по-късно възрастната жена предава сумата на мъжа и след отваряне на колета установява, че е измамена. При последвал обиск на задържания в дрехите му е установена и предадената сума пари. Същият прави пълни самопризнания за извършеното, както и за други телефонни измами, извършени на територията на с. Росен, с. Изворово и с. Чернооково, община Генерал Тошево. Работата по случая продължава по описа на РУП Генерал Тошево.

 

-          На 29 юни, около 04:30 часа в РУП Албена е получено съобщение за възникнало ПТП на територията на К.К. Албена. Установено е, че лек автомобил „Хонда”, управляван от Д.Д. (21г.) от с. Крушари, при движение удря последователни два паркирани автомобила. По трите автомобила са нанесени материални щети. Водача е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита наличието на  1,25 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

-          На 29 юни, около 07:35 часа, по улица „Отец Паисий” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е неправоспособен, лишен от управление с административен акт. Извършена е и проверка за употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан И.К. (23г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

-          На 30 юни и 1 юли, бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с наркотици. Операцията е реализирана от служители на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР Добрич, Първо РУП Добрич, Второ РУП Добрич и РУП Албена. Извършени са серии проверки на територията на К.К. Албена, село Кранево и проверки на МПС на КПП с. Църква. В хода на работа са установени общо 35 грама суха тревна маса, бели и кафяви прахообразни вещества, реагиращи при полевия тест на наркотичните вещества – канабис, амфетамин и пико. Образувани досъдебни производства по описа на РУП Албена. Работата по случаите продължава.

            Контролните органи са съставили 60 акта и 92 фиша за констатираните от тях нарушения.          

 

01.07.2013 г.                                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.03 секунди