изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:19 EET
Четирима младежи са подсъдими за противозаконно отнемане на автомобил    
Ред и сигурност Районен съд – Балчик, ще разгледа на 02.07.2013 г. наказателно дело срещу 18-годишния Д. Хр. А., 19-годишните В. Ст. В. и Р. П. Р., и 15-годишен младеж, всички от с. Оброчище, община Балчик.

Районна прокуратура – Балчик, е внесла срещу четиримата обвинение за това, че на 18 срещу 19 юни 2012 г. в с. Оброчище, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – автомобилен ключ, противозаконно са отнели чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Опел Кадет” на стойност 680 лв. от владението на 46-годишен мъж от същото село, без негово съгласие, с намерение да го ползват, като настъпила повреда на превозното средство в размер на 648,01 лв. и същото е изоставено без надзор. Д. А. и 15-годишният са привлечени да отговарят, че са сторили деянието като непълнолетни, но след като са разбирали свойството и значението му и са могли да ръководят постъпките си.

Според обвинителния акт на 16.06.2012 г. Д. А. заедно с 15-годишния и В. В. отишли в дома на пострадалия в с. Оброчище да откраднат желязо. Тримата знаели, че собственикът не бил у дома си от два месеца. Те влезли в мазето на къщата през отворената му врата. Напълнили в чували железни предмети – бубини, гаечни ключове и други, и ги изнесли на двора. Оставяли ги до лек автомобил „Опел Вектра”. 15-годишният започнал да рови в дървен сандък с инструменти, като отделил 2 броя бургии, 2 броя секачи, клещи, керпеден, трион и 4 броя гаечни ключа, за които обяснил, че му трябват. В сандъка намерил автомобилни ключове с емблемата на „Опел”. Заедно с Д. А. и В. В. пробвали да отворят паркирания в двора „Опел Вектра”, но не могли. Тогава излезли на улицата, където бил спрян другият автомобил на 46-годишния. Установили, че ключовете са за този „Опел Кадет”. Тогава решили да не вземат чувалите с метални предмети и ги оставили в двора. Взели ключовете за „Опел Кадет” и ги скрили в храсти, в близост до двора.

На 18.06.2012 г. тримата пили бира с двама приятели пред магазин в с. Оброчище. Едното момче си тръгнало, а останалите четиримата решили да вземат автомобила „Опел Кадет”, за да се разходят. Подсъдимият Р. Р. не знаел за действията на останалите от преди два дни, но решил да се включи в разходката. Около 23 ч. всички тръгнали към дома на 46-годишния. 15-годишният взел ключовете от храстите и ги дал на Д. А. Той се качил на шофьорското място, а другите започнали да го бутат. След около 200 метра автомобилът запалил. Насочили се към бензиностанция, за да заредят, но спрели извън нея, за да не ги видят техни познати. Д. А. и Р. Р. взели пластмасова туба от 10 литра от багажника на колата и заредили бензин за 22 лева. Налели го в резервоара на „Опела” и тъкмо потегляли, когато покрай тях минал полицейски автомобил. Подсъдимите се уплашили и потеглили в посока с. Оброчище. Полицейската кола обърнала и ги последвала. Докато потегляли Р. Р., който седял на предната дясна седалка, скочил от колата встрани в тревата. Д. А. ускорил „Опела” с цел да избяга от полицаите, но не успял, тъй като в един момент В. В. дръпнал волана надясно и колата блъснала в бордюр на влизане в с. Оброчище. Тогава тримата младежи изскочили от автомобила и се разбягали в различни посоки, като го изоставили с повреда по него и със запален двигател. Сутринта на 19.06.2012 г. четиримата извършители били установени от полицията.

 01.07.2013 г.

Кремена Капралова
 


Сходни връзки

Четирима младежи са подсъдими за противозаконно отнемане на автомобил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди