изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:04 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 27-годишен, разследван за кражба от автомобил    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 27-годишния Радослав Анг. Г. от гр. Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.05.2013 г. в гр.Добрич от лек автомобил „Пежо” при условията на опасен рецидив, чрез

 разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – радар детектор „Cobra”, захранващ кабел и стойка, от владението на добричлия, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Радослав Г. е бил привлечен като обвиняем на 19.06.2013 г., а на 24.06.2013 г. Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Младежът обжалва пред въззивния съд този съдебен акт с молба мярката за неотклонение да бъде отменена изцяло или изменена в подписка.

Окръжен съд – Добрич, като се съобрази с посочените в жалбата оплаквания, със становищата, заявени от страните в съдебната зала, с мотивите в определението на първоинстанционния съд и със събраните по досъдебното производство материали, прецени, че мярка за неотклонение е постановена в съответствие със закона и в съответствие със всички предвидени в него предпоставки. Въззивният съдебен състав взе предвид установеното от решаващия съд, че от събраните от разследването материали може да се направи обосновано предположение за авторство на Радослав Г. на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Въззивният съд възприема тези изводи за правилни като има предвид и направените от разследвания самопризнания. Първоинстанционният съд е обърнал внимание, че престъплението, за което той е привлечен да отговаря – кражба, извършена при условията на опасен рецидив. Това мотивира съдебния състав да приеме, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Този извод се подкрепя от представените по делото лоши характеристични данни на Радослав Г. и свидетелство за съдимост с многобройни осъждания, включително с ефективно търпени наказания лишаване от свобода. Окръжен съд – Добрич, посочи също, че престъплението, за което е привлечен да отговаря се наказва с лишаване от свобода. С тези мотиви въззивният съд потвърди определението на Районен съд – Добрич, за вземане на първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на 27-годишния.

Актът на Окръжен съд – Добрич, е окончателен.

 01.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 27-годишен, разследван за кражба от автомобил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди