изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:09 EEST
Окръжен съд – Добрич, решава пореден иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество    
Ред и сигурност                     Окръжен съд – Добрич, ще обяви на 01.08.2013 г. решението си по гражданското дело, образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 38-годишния Метин Исм. Исм., неговата съпруга Гюлюмсер Исм. и още трима ответници от гр. Добрич.

            Комисията претендира да бъде отнето в полза на държавата имущество на обща стойност 231 282 лв. Иска се да бъдат отнети от него и Гюлюмсер Исм. лек автомобил „БМВ”, парични суми и 3 броя мобилни телефони. Настоява се да бъдат обявени за недействителни по отношение на държавата две сделки за продажба на сграда за търговия и услуги. С първата сделка Метин Исм. и съпругата му са продали на Милен Р. Ал. имота. В мотивираното искане на Комисията е уточнено, че този ответник е осъден за участие в същата престъпна дейност като Метин Исм. Затова инспекторите приемат, че той е знаел с какви доходи е Метин и Гюлюмсер Исм.  са придобили имота. С втората сделка Милен Ал. го е продал на семейство от гр. Добрич.
            Днес съдът прие съдебно-икономическа експертиза, която установява превишаване на разходите, извършени от Метин Исм. за строителство на сграда и получените от него приходи. Тя е представена в четири варианта, като отрицателната разлика според тях е най-малко 529 931,34 лв. или 2 892,67 минимални, и най-много 535 955,76 лв. или 3025,12 минимални работни заплати.

            Икономическата експертиза е изготвена въз основа на предварително приетите по делото съдебно-автотехническа експертиза за пазарната стойност на придобити и отчуждени от Метин Исм. два автомобила, и съдебно-строителна експертиза за пазарната стойност на изграден и отчужден от него недвижим имот.

            Днес съдът изслуша двама свидетели по делото и даде ход на съдебните прения. Представителите на Комисията и на Окръжна прокуратура – Добрич, поискаха съдебният състав да уважи иска като законосъобразен и доказан. Според тях от събраните по делото доказателства се установява безспорна връзка между престъпната дейност на Метин Исм. и придобитото от него имущество.

            Адвокатите на ответниците пледираха, че претенцията на Комисията не е доказана и следва да бъде отхвърлена. Те твърдят, че по делото са приложени доказателства за произхода на придобитите от Метин Исм. автомобили и за неговите доходи, както и че не се установява връзка между неговата престъпна дейност и притежаваното от другите ответници имущество.

            Окръжен съд – Добрич, прие, че делото е изяснено и го обяви за решаване.

            Пресцентърът припомня, че искът на Комисията е предявен във връзка с влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт  на Окръжен съд – Варна, срещу Метин Исм. Той е признат за виновен в това, че през периода 01.07.-09.11.2010 г. в гр. Добрич, в гр. Варна и в ФР Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършава престъпления трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

01.07.2013 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд          
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, решава пореден иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди