изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:05 EEST
ДВЕ СА ОСНОВНИТЕ ЦЕЛИ НА НОВИЯ СТАР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛОВЦИТЕ    
Интервюта Единодушно членовете на сдружение "Ловно-рибарско дружество - Добрич" преизбраха за свой председател Илия Михайлов, който ще води дружеството трети мандат

- Г-н Михайлов, на проведеното общо отчетно-изборно събрание на сдружение "Ловно-рибарско дружество - Добрич" отново сте избран за него ръководител. Кой поред е този Ви мандат и как мина събранието?

- Това е трети мандат, в който съм начело на сдружението. Колегите единодушно ми гласуваха доверие, като оцениха това, което заедно всички сме успели да свършим досега. Събранието премина основно под мотото на 115-годишнината на учредяването на ловното движение в страната, като тук е момента да спомена, че нашето сдружение е малко по-старо от националното. Както знаете, по повод годишнината, ние направихме голям събор и издадохме и книга, в която е събрана историята на добруджанските ловни дружинки. Гост на нашето събрание бе главният секретар на националния ловно-рибарски съюз "Съюз на ловците и риболовците в България" инж. Григор Гогов, който в рамките на събранието даде изключително висока оценка за нас и работата през годините.

- В качеството Ви на стар председател сте представил отчет за дейността, какви са основните моменти в него?

- Ние можем да се похвалим с достатъчно ловци - общо сдружението наброява 1000 членове, от които 8 са жени, като всички ловци са обединени в 35 ловни дружинки. Пет от дружинките имат новоизбрани председатели. Сред големите мероприятия, които направихме през миналата година бе организирането и провеждането на Осмия ловен събор в местността "Кобаклъка", който премина под знака на 115-годишнината от създаването на първото ловно дружество в града., като се събраха над 350 ловци и симпатизанти. Гости ни бяха освен председателят на УС на НЛРС "СЛРБ", но и представители на ловния съюз в Румъния. Тук държа да отбележа, че продължихме активното си сътрудничество с колегите от Румъния. При изключително добра организация. Можем да се похвалим още, че при добра организация премина и ловната вечеринка, която си организираме. Нашето сдружение стопанисва 36 ловно-стопански района с обща площ 119 249 ха. Пролетните запаси на дивеч показват стабилност при дребния дивеч, но отчетохме, че намалява популацията на сърни, който от около 450 броя през последните години през м.г. се е стопил до 409 сърни. Отчетохме и факта, че все още на територията ни запасите от хищници са високи, което пък влияе зле особено на дребния дивеч и трябва да продължим неговото регулиране. В годината ние редовно подхранвахме дивеча, като купихме и разпределихме по дружинките 25 т концентриран фураж, 16 т груб фураж и 2 т сол. Изградихме и ремонтирахме 84 хранилки за елени и сърни, 30 хранилища за дива свиня и 300 хранилки за яребици и фазани. В края на м.г. отчетохме общо приходи в размер на 41 330 лв., а разходите ни за стопанисването на дивеча и подхранването му възлизат на 39 876 лв. Мога да заявя гордо, че с дейността си се нареждаме на едно от първите места в страната сред ловните сдружения.

- Какви са основните цели, които си поставяте в третия мандат на ръководство на сдружението?

- Две са основните задачи, които съм си поставил - едната е да си построим нова волиера за фазани, след като с решение на ОбС - Добричка, ни бе отнета базата в Минково. Тук искам да благодаря на председателя на земеделската кооперация в с. Паскалево инж. Живко Желев, който заедно с Управителния съвет, ни предоставят терен, на който ще направим волиерата. Планираме до септември да е готова. Другата основна цел, за която ще работя е строителството на ловна хижа в "Кобаклъка", където имаме ловно-стрелкови комплекс. Имаме отредени 3 дка, за които сме изпратили искане, което пък отлежава няколко години, за промяна на предназначението. Ще се постарая най-после това да се случи и в момента, в който това стане, ние имаме готовност веднага да започнем с планирането и изграждането на ловен дом, където да можем да провеждаме мероприятия. Така и ще имаме един пълен завършен комплекс - с стрелбище, ловна хижа и гатер за работа на кучета по диво прасе.

 


Сходни връзки

ДВЕ СА ОСНОВНИТЕ ЦЕЛИ НА НОВИЯ СТАР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЛОВЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди