изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:16 EEST
СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП    
СпортСПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП


СЕДЕМ ЩАНГИСТИ ЗАПОЧНАХА ПОДГОТОВКА - ПЛЕМЕННИКЪТ БОЕВСКИ СЕ ЗАВРЪЩА

Седем състезатели по вдигане на тежести започнаха подготовка за световното първенство, което ще се проведе от 16-и до 27-ми октомври в полския град Вроцлав. Лагерът на националите трябваше да започне на 15-и май, но стартира едва вчера. Причина за това е липсата на финансиране, тъй като федерацията подписа доста късно договора си с Министерството на младежта и спорта. Подготовката за световния шампионат не е финансиране на 100 процента, тъй като договора с Министерството е до 15-и септември. Националният тим по вдигане на тежести получи наградата си за номер 1 на месец април след второто място в отборното класиране на европейското първенство в Албания. Наставникът на националите Иван Иванов пък беше награден за най-добър треньор на април. "Трябваше да започнем подготовка на 15-и май, но стартирахме едва вчера. Не сме подсигурени 100 процента за световното първенство. Много трудно можем да наваксаме този месец и половина. Ще тренираме в София", каза Иванов. На европейското първенство в Тирана българските състезатели спечелиха три сребърни и едно бронзово отличие. Иван Марков завоюва сребърен медал в категория до 85 килограма, сребърните отличия взеха още Асен Мурадов (до 56 кг) и Милка Манева (до 63 кг), а бронзово - Мая Иванова (до 53 кг). Освен тези четирима състезатели подготовка с тима започнаха Демир Демирев (77 кг), Пламен Боевски (85) и Ивайло Филев (62 кг). Демирев, който даде положителна допинг проба след олимпиадата в Пекин 2008, се завръща в националния отбор. Другото ново име е племенникът на Гълъбин Боевски - Пламен Боевски. Той също беше уличен в използването на забранени вещества, но санкцията му бе намалена на две години и състезателните му права бяха възстановени. Милка Манева ще участва на Универсиадата в Казан. Нейн треньор там ще бъде Величко Чолаков. Националите ще участват и на европейското първенство за юноши и кадети в Талин (Естония) от 23-и до 28-ми септември.

ШАРАПОВА НА ГОСТИ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В ШВЕЦИЯ

Григор Димитров в момента е в Швеция и се подготвя за започващия през следващата седмица турнир в Бостад, а с него е и Мария Шарапова, която никога досега не бе посещавала скандинавската страна.

"Стокхолм е новото ми любимо място за почивка. Отне ми само 26 години, за да стигна дотук", пошегува се Маша. "Също така това е може би градът с най-добре облечените хора. Всичко изглеждат толкова добре. Докато съм в Стокхолм ми се иска да започна блог за модата", добави рускинята, споделяйки и две снимки от посещението си в шведската столица.

Гришо, за разлика от приятелката си, е в Швеция "по работа", а на турнира в Бостад ще изиграе последното си състезание на клей за този сезон. Ако няма отказали се тенисисти, Димитров ще е седми поставен в основната схема, а останалите седем са Ферер, Бердих, Алмагро, Монако, Янович, Робредо и Троицки.

В Куинс и Уимбълдън - последните два турнира, на които Григор участва, Шарапова го подкрепяше от трибуните, а дали сега е само за няколко дни на посещение в Стокхолм или ще остане и за турнира в Бостад, предстои да разберем.

 ЛИЗИЦКИ Е ПЪРВАТА 1/2-ФИНАЛИСТКА НА "УИМБЪЛДЪН"

След като вчера поднесе изненадата на турнира и отстрани световната номер едно и 5-кратна шампионка Серина Уилямс, Забине Лизицки продължи победната си серия и се класира за 1/2-финалите на "Уимбъдлън". Тя постигна лесен успех над естонката Кая Канепи с 6:3, 6:3 и за втори път ще бъде сред последните 4 на "Ол Ингланд Клъб", след като направи това през 2011 година. Първата част продължи 33 минути, а 24-ата в света германка убедително взимаше подаванията. Тя успя да реализира два пробива - в първия и последния гейм на сета, като в същото време съперничката й не стигна до нито един брейкпойнт. Двете тенисистки си размениха по едно подаване в началото на втория сет и в третия гейм Канепи имаше три последователни точки за пробив. Въпреки че Лизицки спаси първия с красив удар по диагонала, след това допусна двойна грешка и загуби подаването си. Още в следващия гейм обаче германката успя върне пробива, а впоследствие направи и още един и поведе с 5:2. Канепи намали на 5:3, а веднага след това Забине сервира за спечелване на мача. Тя поведе с 40:15, но естонката успя да спаси и двата мачбола. Лизицки обаче стигна до трета възможност да сложи точка на двубоя и този път не я пропусна. За място на финала 23-годишната германка ще спори с победителката от двубоя между Агниешка Радванска и На Ли.

МАГИ МАЛЕЕВА ОТНОВО НА "УИМБЪЛДЪН"

Бившата първа ракета на България Магдалена Малеева ще си партнира с англичанката Люси Ол на "Уимбълдън" в турнира на двойки за бившите професионални тенисистки. 38-годишните Малеева и Ол попаднаха в група "Б", в която съпернички ще им бъдат Ива Майоли (Хърватия) и Наташа Зверева (Беларус), Мартина Навратилова и Пал Шрайвър (САЩ) и Яна Новотна (Чехия) и Барбара Шет (Австрия). В група "А" са дуетите Трейси Остин (САЩ)/Хелена Сукова (Чехия), Линдзи Дейвънпорт (САЩ)/Мартина Хингис (Швейцария), Кончита Мартинес (Испания)/Натали Тозиа (Франция) и Рене Стъбс (Австралия)/Андреа Темешвари (Унгария).

ЛАЛОВА СРЕЩУ НАЙ-БЪРЗИТЕ В ПАРИЖ

Европейската шампионка Ивет Лалова ще излезе на нова среща с най-бързите през сезона в събота.

Тя ще бъде сред деветте спринтьорки на 100 м на турнира от Диамантената  лига в Париж.

В четвъртата си надпревара от престижната верига този сезон българката ще срещне Мюриел Ахуре (Кот Д′ивоар), Кели-Ан Баптист (Тр. и Т.), двукратната олимпийска шампионка на 100 м Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ям), Блесинг Окагбаре (Ниг), европейската шампионка на 200 м от Хелзинки 2012 Мария Риемиен (Укр), шампионката на Стария континент на 200 м от Барселона 2010 Мириам Сумаре (Фр), носителката на сребърен медал на 100 м и бронзов на 200 м от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Керън Стюърт (Ям) и американката Инглис Гарднър.

За момента Лалова заема второто място в диамантената класация на 100 м през сезона с 4 точки. Водачка е Шели-Ан Фрейзър-Прайс с 8 точки, а на трето място също с 4 точки се нарежда Блесинг Окагбаре.

 


Сходни връзки

СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди