изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:02 EEST
Кирчо Киров отива на съд, присвоил близо 5 млн. лв.    
Ред и сигурностВоенноокръжната прокуратура-София е внесла във Военния съд обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал-лейтенант от резерва Кирчо Киров.

Обвинителният акт е внесен на 2 юли. След проведеното разследване от екип от прокурори и военни следователи генерал-лейтенант Киров е обвинен за това, че като директор на Национална разузнавателна служба, за пет години - от 2007 до 2011 г., присвоил бюджетни средства в левове, евро и долари, които са собственост на службата и са му били поверени да ги управлява като неин директор, уточняват от прокуратурата.

Присвоените парични суми са в особено големи размери - на обща стойност повече от четири милиона и седемстотин хиляди лева и извършеното представлява особено тежък случай, с оглед високото служебно положение на извършителя и предназначението на присвоените средства.

За улесняване на присвояването, генерал Киров, в кръга на своите правомощия, съставил през цитирания период повече от хиляда и сто официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи. За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

БГНЕС припомня, че Киров се смяташе за един от най-приближените на Георги Първанов в службите. За период от 5 години като шеф на НРС генерал Киров е отклонявал по над 900 000 лв. на година. За това престъпление Наказателния кодекс /НК/ предвижда затвор от 10 до 20 години плюс конфискация на цялото или на част от имуществото.

Безотчетното харчене е засечено, след като разузнавач №1 бе освободен от поста и стана съветник на бившия премиер Бойко Борисов. Ген. Киров ръководи разузнаването от 24 февруари 2003 година до 25 януари 2012 година. / http://news.bgnes.com

Бойко Борисов уволни Кирчо Киров

Президентът назначи бивш полицейски шеф на разузнаването

Медведев подхвана Лужков след срещата с Бойко Борисов

Джакузи в Бояна на държавна сметка

Откриха застрелян главния архивар на разузнаването

БЪЛГАРСКИ ЗАЛОЖНИЦИ В ИРАК - "АЛ КАЙДА" ЗАПЛАШВА ДА ГИ ОБЕЗГЛАВИ

 


Сходни връзки

Кирчо Киров отива на съд, присвоил близо 5 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди