изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:09 EET
Смениха и шефа на Агенцията за ядрено регулиране    
НовиниСмените в ръководствата на енергийните дружества и агенции текат с пълна сила. Освободен е Сергей Цочев като председател на Агенцията за ядрено регулиране поради изтичане на мандата му. За ръководител на агенцията е определен досегашният му заместник Лъчезар Костов, съобщиха от МС.

Лъчезар Костов е роден през 1953 г. Завършил е ядрена физика в СУ „Св. Климент Охридски” и е защитил докторска степен в БАН. Той е дългогодишен научен сътрудник и старши научен сътрудник в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. В периода 1996-1997 г. е председател на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели, а от 2006 г. е заместник-председател на АЯР.

Вчера стана ясно, че с поста си ще се раздели и изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов, съобщи БТА.
Има подадено искане в Търговския регистър за вписване на нов борд на директорите на ЕСО и на НЕК, като това искане е станало след взето решение от БЕХ. След вписване в регистъра смените ще станат факт, коментира досегашният изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) .

По-рано вчера в публичното пространство бе изнесена информация без източник, че в бордовете на държавните енергийни дружества ще бъдат направени поредните смени.

За членове на борда на директорите на ЕСО се спрягат зам.-министърът на енергетиката Иван Айолов, Камен Тодоров, който по различно време е работил в системата на НЕК като отговорник на мрежата и като главен инженер, а изпълнителен директор на ЕСО според внесеното искане за вписване в регистъра става доскорошният изпълнителен директор на НЕК Иво Лефтеров.

Начело на НЕК по непотвърдена информация ще застане Владимир Инков, който досега е бил в борда на ЕСО и е водел обществените поръчки в БЕХ. От БЕХ заявиха, че тъй като вписванията в Търговския регистър все още не са факт, те не могат да обявят официално смените.

В средата на миналия месец бе освободен шефът на БЕХ Михаил Андонов. Последваха го шефовете на АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ Марица Изток 2 и Мини Марица Изток.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Смениха и шефа на Агенцията за ядрено регулиране | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди