изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:03 EEST
Записите с магистрати се оказаха законни СРС-та    
НовиниЗаписите на разговори между магистрати, от които личи лобизъм при избора на членове на ВСС, са направени със законни специални разузнавателни средства (СРС). Това е показала проверката на Софийската градска прокуратура (СГП).

Миналия петък в медии се получи файл със СРС-та - стенограми на разговори, в които са замесени Камен Ситнилски (член на ВСС, който бе зам.-главен прокурор), Румен Боев - бивш апелативен прокурор на Пловдив и член на съвета), Иван Ванчев – окръжен прокурор на Хасково, и Емил Христов – апелативен прокурор на Бургас.

От разговорите излиза, че Ситнилски и Боев са били назначени чрез манипулиране на избора. Двамата прокурори са обсъждали с колеги да гласуват за двамата бъдещи членове на ВСС.

Публикуваните разговори са резултат от прилагане на СРС, разрешени по предвидения в закона ред, обявиха днес от държавното обвинение, след като в края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверка.

Те са приложени по искане на ГДБОП и разрешени от председател на окръжен съд. На 19 април веществените доказателства са били изпратени от ГДБОП в СГП по образувано досъдебно производство.

По време на проверката е установено наличие и на други оперативни дела, които имат отношение към магистратите в разговорите. Тези дела също са били водени от ГДБОП.

Оперативните дела са изискани от и. д. председател на ДАНС и след анализа им ще се вземе решение за по-нататъшните действия на прокуратурата, става ясно от съобщението й.

Преди два дни стотина души излязоха на протест пред Висшия съдебен съвет, за да кажат "Не на мафията в съда". Те поискаха "чиста съдебна система" и оставката на Камен Ситнилски.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Записите с магистрати се оказаха законни СРС-та | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Записите с магистрати се оказаха законни СРС-та
Автор: Anonymous да 2013-07-03 @ 19:41 EEST
Мафията в България води началото си от съдебната сестема. Там е разковничето на проблема!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди