изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:07 EEST
НАД 100 ТАНГЕРОСИ СЪБИРА ФЕСТИВАЛ В "КАЛИАКРИЯ"    
Туризъм От днес до 7 юли един от "Калиакрия" за четвърти път ще се стане домакин на уникалния за България танго маратон - Black Sea Tango Marathon. Той ще събере някои от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят.

Организаторите от Tango&Pepper Studio избират "Калиакрия" за четвърта поредна година, защото според тях това е мястото, в което танцът се е влюбил, и обратно. Затова изданието е вдъхновено от любовта. В програмата са включени нощни милонги, следобедно танго на плажа, DJ партита на басейна, танго демонстрации и 40-часов танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието. Тази година звездите на събитието са Мойра Кастежано и Гастон Торели – една от най-добрите танго двойки в света. Стилът им е неповторима комбинация от традициите на танго и съвременното танцово изкуство. Те ще посетят черноморската седмица на тангото като част от световното си турне, което обхваща Европа, Азия, САЩ и Канада.

В рамките на Black Sea Tango Marathon 2013 ще се проведат специални семинари с Мойра Кастежано и Гастон Торели. Предвиден е специален 6-часов танго семинар, както и допълнителни уроци по танго-валс и милонга, а в събота е нощта на демонстрацията им. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

Във всички фестивални дни най-добрият световен микс от DJ имена на танго сцената ще поддържа настроението около басейна в "Калиакрия" с характерен стил и дълбоки познания на танго културата от нейните Златни години /20, 30, 40/. Тази година организаторите са поканили Bärbel Rücker от Дания, Analia La Rubia Del Giglio от Аржентина, Bachar Bitar от Германия и Konrad Krynski от Унгария.

Аржентинското танго определено преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца. На 30 септември 2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С Black Sea Tango Marathon в "Калиакрия" през 2010 г. България за първи път се превърна в част от световната танго сцена. Всяка година събира над 100 участници от около 15 държави, Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 100 ТАНГЕРОСИ СЪБИРА ФЕСТИВАЛ В "КАЛИАКРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди