изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:34 EEST
Липса на адвокатска защита отложи дело за убийство в Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурност       Окръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателното дело срещу 43-годишния Тихомир К. С. от гр. Добрич.Той е подсъдим по обвинение на Окръжна прокуратура – Добрич, за това, че на 28.07.2010 г. в землището на с. Одърци, област Добрич, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия, като убийството е извършено при условията на опасен рецидив. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода повече от 10 години и предвид това адвокатската защита е задължителна.

                 Тихомир С. се яви днес пред съда без защитник, тъй като четиримата му адвокати са отказали да продължат да го представляват. По тази причина съдебният състав установи, че са налице процесуални пречки за даване на ход на процеса – ще бъде нарушено правото на защита на подсъдимия, и го отложи.

            Окръжен съд – Добрич, постанови Адвокатска колегия – Добрич, да определи служебен защитник на подсъдимия докато той упълномощи адвокат да го представлява.

            Процесът ще продължи на 27 септември.

            Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт Тихомир С. потърсил на 28.07.2010 г. около 19,58 ч. пострадалия по телефона и си уговорили среща. След това двамата тръгнали с автомобила на подсъдимия „”Фолксваген Голф” към бостан в землището на с. Храброво, община Добричка. Там се срещнали с техен познат. Като пристигнали Тихомир С. извадил от автомобила марихуана и листчета за свиване на цигари. Направил една цигара, която изпушили двамата с пострадалия. След тръгването им собственикът на бостана установил, че са забравили листчетата за свиване на цигари и се обадил на подсъдимия да се върнат. Около 22,30 ч. двамата потеглили повторно с колата от бостана.

            Около 00,00 часа на 28 срещу 29.07.2013 г. Тихомир С. се обадил на свои роднини, че е закъсал с автомобила си до с. Одърци и помолил да отидат да го издърпат с техния джип. Семейството го срещнало на разклона на с. Одърци и той ги отвел до колата си, като вървял пеш пред джипа по черен път. Когато стигнали до „Фолксвагена”, Тихомир С. вързал въже за двете коли. Издърпали автомобила му до главния път и спрели до чешмичката в посока с. Батово. Там подсъдимият се извинил и благодарил за услугата, а от поведението му личало, че е силно притеснен.

            Разследването е установило, че мястото, където е закъсал „Фолксвагенът” и са го изтеглили с джипа, е това, където са намерени по-късно костните останки на 32-годишния.

            Те били открити на 14.10.2010 г. след подаден сигнал от кмета на с. Одърци за открит човешки скелет в местността „Бивака” в землището на селото, на около 30 метра в дясно от разклона за  селото по главен път Добрич – Албена.

            Изготвената съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта на 32-годишиния са черепно-мозъчна травма и лицева травма с по-тежко засягане на лицевия скелет. Уврежданията били получени от удари, нанесени с голяма сила с твърд предмет.

            Прокуратурата посочва, че Тихомир С. се укрил в Гърция и е бил обявен за общодържавно издирване. На 08.02.2011 г. му било повдигнато задочно обвинение за умишлено умъртвяване на 32-годишния и била издадена Европейска заповед за арест. След привеждането й в изпълнение, той е бил установен установен в Гърция и предаден на българските власти.

 

04.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Липса на адвокатска защита отложи дело за убийство в Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди