изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:51 EEST
Тютюнопроизводителите ще организират протестни действия на четири места в страната на 11 юли    
ЗемеделиеСофия. Тютюнопроизводителите ще организират протестни действия на четири места в страната на 11 юли, защото България не е включена в списъка с държавите, които да получават европейско субсидиране за производство на тютюн. Това съобщи за Агенция “Фокус” председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите НАТ-2010 Цветан Филев. Местата, където ще се състоят протестите, са Министерство на земеделието и храните и на три Гранично пропускателните пункта „Дунав мост - Русе”, „Капитан Андреево”, „Илинден”.

„Идеята е да привлечем вниманието, да кажем на съответния субект, който може да ни реши проблема и по пътя на диалога да се вземат решения”, допълни Филев. По думите му, тютюнопроизводителите планират да запалят бали с тютюн в знак на протест, като се вдигне пушилка, за да видят хората и обществото, медиите и институциите, че наистина има проблем.
Мотото на протеста е „Вместо равнопоставеност получихме дискриминация” – точно това получиха българските тютюнопроизводители на финалната права на преговорите между Европейски парламент (ЕП), Европейската комисия (ЕК) и Съвета на министрите за новата ОСП 2014-2020 година, посочи Цветан Филев. ЕП беше заличил списъка с допустими за финансиране култури, ЕК предложи да бъде върнат списъкът и Съветът подкрепи това. В този списък не е включен тютюнът – няма да се финансира тютюнопроизводството от Европейски фондове. „Това се отнася до всички производители от Европа, както и за розата в България, пчеларството. Освен това на съвета е взето решение, държави, като Италия, Полша, Унгария (тютюнопроизводителни държави) да получават европейско субсидиране чрез чл. 68 с регламент 71 от 2009 година”, каза още Филев. Той се възмути от това, къде по този признак се намира България – това е втората доза дискриминация, упражнена спрямо българските тютюнопроизводители.
Инна ПОГЛУБКО
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Тютюнопроизводителите ще организират протестни действия на четири места в страната на 11 юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди