изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:57 EEST
В ЗАТВОРА ВЛИЗАТ ПЕТИМА, ОБИРАЛИ БРИТАНЦИ    
Ред и сигурностВ затвора ще лежат петима добричлии, които са участвали в кражби и грабежи, реши вчера Окръжният съд в Добрич, след като одобри сключеното между прокуратурата и петима подсъдими споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Съдът е взел предвид факта, че причинените при престъпленията щети на стойност над 51 000 лева са възстановени.

  Мъжете са отнели със сила и заплахи от чуждестранната фамилия през ноември 2008 г. лек автомобил, 3865 лева и друго имущество - две златни огърлици, златен пръстен с диамант, златна гривна, лаптоп, въздушна пушка, телевизор, уебкамера, дигитален фотоапарат, сателитен приемник на обща стойност 11 153 лева, според обвинителния акт на прокуратурата.
В различно съучастие помежду си мъжете са извършили и девет кражби от домове в Росеново, Котленци, Одърци, Миладиновци, Долина, Дончево и други села в региона, между които на петима британски граждани.

След приемането на споразумението 28-годишният Георги Д. Георгиев от гр. Добрич е осъден на 2 години и половина затвор при първоначален общ затворнически режим. 48-годишният Мариян Г. Георгиев от с. Дончево ще лежи две години в затвора. За четири години отива зад решетките 33-годишният Росен Ст. Костадинов от с. Карапелит. Стоян Ал. Пасев от Добрич, който е на 31 години, е осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. 31-годишният Красимир Ст. Великов от с. Карапелит, също ще лежи две години и половина.

Пред съда петимата са признали вината си и доброволно са подписали споразумението с прокуратурата. Преди да одобри споразумението, съдът е получил съгласието и на пострадалото от грабежа британско семейство. Магистратите са разпоредили останалите пострадали от престъпленията да бъдат уведомени, че могат да търсят обезщетение за причинените им имуществени вреди пред гражданския съд.  НДТ

 


Сходни връзки

В ЗАТВОРА ВЛИЗАТ ПЕТИМА, ОБИРАЛИ БРИТАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди