изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:04 EEST
СЪДЪТ ПРИЕ ЕКСПЕРТИЗА ЗА 428 347 ЛЕВА ПО ДЕЛО ЗА НЕЗАКОННО ИМУЩЕСТВО    
Ред и сигурностОкръжният съд прие допълнителна съдебно-техническа експертиза, изготвена по гражданското дело за отнемане на незаконно придобито имущество на стойност близо половин милион лева. Искът е срещу 51-годишния Димитър М. Д. от Добрич и още 8 негови родственици и купувачи на имотите им.

Той е на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Сред останалите ответници са съпругата на Димитър - Къймет, синът му Исмет, брат му Шамши и неговата съпруга Сание, придобилите техни имоти – Красимира, която е сестра на Каймет, и нейният съпруг Данаил, както и на други купувачи - Гюрсел Ас. и Румяна  Хр.

Вчера съдът прие заключението на вещото лице по допусната по делото допълнителна експертиза на златни накити, принадлежащи на семейството. Делото е отложено за попълване с доказателства, тъй като вещите лица, не са изготвили в срок други две експертизи. Те трябва да представят заключения по комплексна съдебно-криминалистическа експертиза. Тя изследва дискове със записи на сватбите на двете деца на Димитър и Къймет. Ако се установи, че те са автентични, да се провери, дали дарените на младоженците накити са идентични с изследваните в съдебно-техническата експертиза бижута. Назначената по делото съдебно-оценъчна експертиза, се очаква да посочи какви приходи са имали двамата от обработка на земеделски земи в периода 1994 – 2011 г. Резултатите ще бъдат ползвани при изготвянето на съдебно-икономическа експертиза за направените от ответниците разходи и получените от тях приходи от законни източници.

Комисията иска да се отнеме имущество от Димитър и съпругата му на обща стойност 428 347 лв., за което експертите й не са установили данни за законни източници. Иска се още да бъдат обявени за недействителни сключени между него и останалите ответници по делото договори за покупко-продажба и за дарение на недвижими имоти.

Искът срещу Димитър е заведен след като на 30 ноември 2011 г. е влязла в сила присъда за участие в престъпна група за трафик на хора през границата. Димитър е осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3 години и 6 месеца изпитателен срок. НДТ

 

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПРИЕ ЕКСПЕРТИЗА ЗА 428 347 ЛЕВА ПО ДЕЛО ЗА НЕЗАКОННО ИМУЩЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди