изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:59 EET
30-годишен бургазлия най-вероятно е изчезналият българин от платформата в Ангола    
По света30-годишен мъж от Бургас е вероятно изчезналият българин от платформата. Информацията обаче не е потвърдена от Saipem S.p.A, базираната в Италия компания собственик на потъналата платформа край Ангола, пише в. „Монитор“.

Той е бил изпратен с посредничеството на варненската менингова агенция “Сат Стар Ко”. “Не съм упълномощен да давам информация. Подписал съм декларация за поверителност”, обясни вчера управителят и собственик на фирмата Добромир Рангелов. От менинговата агенция категорично отказаха да съобщят не само кой е изчезналият българин, но и от кой град е. Позовават се на изричното желание на близките.

Той е бил моряк и рулеви на различни морски съдове. Работещи за италианската компания българи коментирали пред техен колега от Варна, който също пожела пълна анонимност, че изчезналият е работел на длъжността “дек формен” и е отговарял за палубните операции на платформата.

Според изявленията оттам вероятна причина за поддаването на конструкцията е свличане по морското дъно, довелo до обръщането и по-късното потъване на съоръжението на около 40 метра под морското равнище, пише варненския сайт maritime.bg. Към момента е известно, че при тежкия инцидент преди обръщането на платформата са евакуирани 103 души. От тях шестима са ранени. Двама българи са били по това време там, като единият е спасен и настанен без опасност за живота в болница в Луанда. Вторият все още се издирва.

Българското посолство в Претория е в постоянен контакт със Saipem S.p.A. и с властите в Ангола и следи развитието на случая, уточняват от външно министерство. Тежкият инцидент е станал в понеделник през нощта, когото е извършвана операция по позициониране на съоръжението край делтата на река Конго по бреговете на Ангола.

Perro Negro 6 е трябвало да оперира по договор с Chevron до 2015 година. Съоръжението е построено в корабостроителницата Labroy в Индонезия през 2009 година. „Преди инцидента не е започвал добив на нефт и няма опасност от разлив, който да нанесе щети на околната среда и да застраши екологичното равновесие”, подчертават от Saipem S.p.A. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

30-годишен бургазлия най-вероятно е изчезналият българин от платформата в Ангола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди