изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:49 EEST
Община Каварна спечели делото срещу Музикаутор и на последна инстанция    
Ред и сигурностОкончателно, с Определение на Върховен касационен съд, І търговско отделение, от 01.07.2013 г. приключи делото, което сдружение „Музикаутор” бе завело срещу Община Каварна по чл.95, 96 от Закона за авторските и сродните им права за твърдяно нарушение на авторски права и искане за преустановяване на нарушението.

 По предявените от ищеца първоначално съединени 27 иска, касаещи различни концерти и музикални събития, проведени на територията на община Каварна в периода 2008 г. – 2010 г., самият ищец оттегли 20 от тези искове, а по останалите седем Върховният касационен съд, с влезлите в сила решения на Апелативен съд - гр. Варна от 09.07.2012 г. и на Окръжен съд - Добрич от 31.10.2011 г., е отхвърлил предявените искове за четири от концертите напълно и частично за останалите три концерта, проведени под мотото „Джулай Морнинг” и признати от Общината още в началото на делото.

Припомняме, че през 2009 г. Музикаутор заяви, че Община Каварна им дължи 100 хиляди лева за неплатени авторски права. През 2010 г. заведе делото, което Община Каварна спечели на три инстанции.

Определението, с което не се допуска до касационно обжалване по същество жалбата на сдружение „Музикаутор” е окончателно и не подлежи на обжалване. Сдружение „Музикаутор” е осъдено да заплати на Община Каварна и сумата от 1350 лв., сторени по делото съдебни разноски, които в най-скоро време престои да бъдат събрани.

 


Сходни връзки

Община Каварна спечели делото срещу Музикаутор и на последна инстанция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди