изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:03 EEST
Зловещ сатанински култ тресе училищата в Бургас!    
Новини Хлапета си режат вените с бръснарски ножчета, дълбаят в телата си дяволски символи с пергел. Животът на много деца виси на косъм по време на тайни сбирки и смъртоносни ритуали

Зловещ сатанински култ пуска пипала в бургаските училища. Животът на много деца виси на косъм по време на тайни сбирки и смъртоносни ритуали. Невръстни хлапета си режат вените. Други опитват да се душат сами с въжета. Трети бродят из моргата и гробищата, за да търсят контакт с духовете на мъртъвците. Родители и учители са паникьосани до истерия и се чудят как да опазят децата. Майките в Бургас шушукат, че зад жестоките ритуали стои опасна секта. Нейни мисионери са зарибили децата с обещание, че ще ги научат как могат да станат безсмъртни. Новата мода е плъзнала в над десет училища и събира все повече поклонници на Дявола, показа разследването на народното издание.

В опасните мрежи на сатанинския култ са впримчени само петокласници и шестокласници. Възрастта между 11 и 13 години е най-опасната, тъй като точно тогава пубертетите са и най-податливи на външни внушения, коментират психолози, сблъскали се с ужаса деца-сатанисти. Никой не знае колко точно са последователите на дяволския култ до момента, но разпространението му взема застрашителни размери. Учители и родители се опитват да пазят в тайна случващото се, за да предотвратят масова психоза в града. В няколко училища вече е имало тайни родителски срещи заради дяволските братства, научи народното издание.

“Случва се нещо много опасно

с децата и никой не знае как може да свърши всичко това. Учителите са страшно разтревожени, за родителите - да не говорим. Казаха ни да ги следим през лятната ваканция къде ходят, с кого се срещат и с какви хора контактуват в интернет. И ако забележим кръв по дрехите или рани по телата им, веднага да потърсим помощ от психиатър или психолог. Предупредиха ни да не говорим с никого за проблема, защото се опасяват, че ако се даде гласност за това, което се случва, сатанинският култ може да се разпространи още повече”, разказа ужасена майка, чиято дъщеря също е попаднала в така нареченото братство. Трудно е да се каже какво точно правят децата и каква е крайната цел, тъй като невръстните сатанисти пазят в строга тайна заниманията си и имената на “братята” си.

Опасният култ е тръгнал по училищата около Коледа, но за него се разбра едва в последните дни на учебната година. Класна ръководителка, която преподава в едно от елитните училища в центъра на града, първа усетила, че нещо се случва. “Още преди месеци забелязах, че едно от децата имаше разрези по ръцете. Попитах от какво са, а то ми отговори, че е паднало върху един храст. След няколко дни друго дете дойде със синина на врата. Беше сложило шал, но се виждаше. Пак попитах, а то отговори, че с по-малкото си братче си играли на въже и се усукало около врата му. Спомням си дори думите му. Каза ми: “Госпожо, брат ми както си играеше, ме омота с въжето и го дръпна. За малко да се задуша…”. По едно време ми идва трето нарязано дете - обяснението беше: паднах с една чаша, счупих я и се нарязах. Друго пък, което непрекъснато бе с рани, се оправдаваше, че домашната им котка пощуряла и ги деряла наред. Изобщо все правдоподобни версии ми пробутваха, затова и дълго време са успели да опазят тайната”, разказа преподавателката.



Сатанинските ритуали лъснали тотално

когато времето се стоплило и всички тръгнали боси и по къси ръкави. Тогава учителите забелязали, че децата масово имат рани от нарязвания по ръцете и по краката. Започнали разпити и разговори с психолози. Хванатите на тясно хлапета пробвали да излъжат, че си режели вените заради несподелена любов. Други пък се кълнели, че раните са от облог за смелост. Уж се надпреварвали кой ще издържи по-дълго на болката от бръснарско ножче и кой ще успее да си нанесе по-дълбока рана.

И до днес никой не знае кой стои зад сатанинските ритуали и каква окултна сила кара невръстните деца да се самонараняват, рискувайки не на шега живота си. Учителите са разбрали единствено, че хлапетата се групират в братства по класове. Техните членове се събират след часовете и извършват тайнствени ритуали с въжета и свещи. Дупчат си ръцете с пергели и ножове, пускат си кръв, за да скрепят братството си. Повечето от децата са отличници и от стабилни семейства. Някои си правят само леки нарези по ръцете, други „дълбаят” до кръв с пергел странни букви, пентаграми и сатанински символи. Трети се режат във формата на пречупени кръстове.

Най-достоверната информация е дошла от дете извън “братството”, което случайно минавало край запустял парк. То забелязало в храстите неколцина от съучениците си. Когато приближило, видяло, че ръцете им са окървавени, а един от тях държал в ръката си свещ и изричал странни думи, подобни на заклинание.

Родители твърдят, че децата са обсебени от идеята за безсмъртие. Някой ги е накарал да вярват, че чрез магии и окултни ритуали могат да живеят вечно. Чрез рязането на вените пък хлапетата се опитвали да стигнат до “границата” на живота и да усетят смъртта. Това бил един от методите за овладяване на безсмъртието.

Членове на едно от братствата са ходили в моргата, за да докоснат мъртъвците и да влязат в контакт с техните духове. Друго братство пък се събирало на гробищата с подобна цел. Там между паметниците сатанистите извършвали кървавите си ритуали със свещи и заклинания. Едно от момичетата било толкова обсебено, че се опитвало да контролира с магии непосветените си съученици. Последователите на култа си имали и “учебник”, който наричали Черната книга. Какво съдържа четивото и откъде се е появило - никой не знае. “Предполагаме, че влечението може и да има общ корен с ЕМО-културата, макар че при нея външните изражения като облекло и поведение са по-различни. Голямата опасност идва от това, че, докато се самонараняват, децата могат да прекрачат границата и

несъзнателно да отнемат живота си

Има и друга индиректна опасност, която никак не е второстепенна - те правят самонараняванията с едни и същи остриета и по този начин могат да се заразят с опасна болест”, каза педагогическият съветник Нели Тетимова, която е запозната в детайли с проблема.

Сатанинската мода върви от няколко месеца насам, но напоследък добива вид на училищен психотрилър. Само преди седмица 13-
годишно момче е прерязало вените си толкова дълбоко, че изплашените му съученици извикали линейка. Малко по-рано 12-годишно момиче е колабирало също след срязване на вените на ръцете с бръснарско ножче. Тийнейджърката е била приета по спешност в болница с опасност за живота. Двете деца учат в различни училища и не се познават - факт, който красноречиво говори за дълбочината и мащаба на проблема.

Психолозите имат по-различно обяснение на случващото се, макар че не отхвърлят връзката със сатанинския култ. „Децата искат да бъдат забелязани, да покажат колко много страдат. Мотивите им са различни – понякога са тревожни или самотни. Или има сериозен проблем в семейството. Целта на самонараняването е да се изрази емоционалната болка по физически начин”, твърдят те. И подсещат кога да ни светне лампичката: Ако детето ходи с дълги ръкави и крачоли дори в горещините, това може да е признак, че се опитва да прикрие белезите си. От училищата съветват родителите да наблюдават поведението на децата в социалните мрежи. Там те се събират в групи и споделят дори снимки на наранените си крайници, с които засвидетелстват вярност към култа. За сатанинските ритуали в Бургас е уведомена и местната Комисия за борба с противоестествените прояви, която вече работи усилено по проблема с извънредна програма за превенция.

Бургас,
Ани ИЛИЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Зловещ сатанински култ тресе училищата в Бургас! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди