изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:24 EEST
Двама загинали и около 200 ранени при инцидент на летището в Сан Франциско (ОБЗОР)    
По светаСан Франциско. При инцидент в събота, по време на приземяването на „Боинг 777” на международното летище в Сан Франциско, са загинали двама души, броят на ранените, според различни информации, е между 180 и 230 души. Около 40 от пътниците, сред които и деца, се намират в тежко състояние.

На борда на самолета е имало 307 души – 291 пътници и 16-членен екипаж.
Кметът на Сан Франциско Ед Лий обяви на пресконференция, че всички пътници са „отчетени” и няма някой, за когото да не се знае къде е и в какво състояние е. Макар, по-рано да беше съобщено за десетки липсващ сред пътниците.
Министерството на транспорта на Южна Корея оповести в неделя сутринта, че опашката на самолета „Боинг 777” на „Азиана еърлайнс” е ударила пистата преди машината да се разбие на международното летище на Сан Франциско.
„Опашката на пристигащия от Азия самолет ударила пистата и самолетът излязъл от пистата”, се казва в съобщението. Ведомството изпраща четиричленен екип да разследва мястото на инцидента.
Двама души загинаха и над 180 са ранени, след като самолетът се подпали.
Това е първият инцидент с фатален изход за пътници на „Азиана еърлайнс” от юни 1993 година насам, когато „Боинг 737” се разбива в планина в Южна Корея и загиват 68 души.
Скоро след инцидента, още преди да се е появила официална информация, в интернет се появиха снимки и видеозапис, показващи пътническия самолет на „Азиана еърлайнс” обхванат от гъст дим на пистата.
Един от пътниците пусна в „Туитър” снимка, показваща хора напускащи самолета, лежащ на фюзелажа си, с липсваща опашка. Видеозапис от инцидента беше публикуван в „ЮТуб”,
В резултат на инцидента летището бе затворено, а полетите пренасочени към Оукланд.
Изпълнителният вицепрезидент на южнокорейската компания „Самсунг” Дейвид Юн е бил на борда на разбилия се в Сан Франциско пътнически самолет. Главният оперативен директор на „Фейсбук” Шерил Сандбърг, която също е трябвало да бъде на борда на самолета, но в последния момент е променила плановете си, съобщава, че Юн не е пострадал и се „чувства превъзходно”.
Самият Юн благодари в „Туитър” на своите подчинени за безпокойството по повод на случилото се с него. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Двама загинали и около 200 ранени при инцидент на летището в Сан Франциско (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди