изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:30 EEST
Най-малко 80 са изчезнали след адския взрив на цистерни в Канада (ВИДЕО)    
По светаОколо 80 души са изчезнали в малкото канадско градче Лак Мегантик, след като превозващ петрол товарен влак дерайлира и избухна в пламъци, съобщават пред АФП. От министерство на околната среда съобщиха, че възможният ефект от експлозиите върху чистотата на въздуха е повод за безпокойство.

Това са съобщили връщащи се от мястото на инцидента пожарникари. „Имало е поне 50 души в бара. Нищо не е останало”, казва пожарникар.

Няколко сгради са разрушени в центъра градчето на 250 км източно от Монреал.

Допреди силната експлозия в събота сутринта, Лак Мегантик беше идилично село с растяща туристическа индустрия в сърцето на провинциалната част на провинция Квебек, пише вестник “Стар”. Докато селището има само 6000 жители, местният туристически борд изчислява, че около 120 000 души го посещават всяка година.

Повечето от местните ресторанти, кафенета и магазини са в централната му част, района най-тежко пострадал от големите експлозии вследствие дерайлирането в събота на влакова композиция от цистерни с петрол.

До момента е потвърдена смъртта на един човек и около 1000 от живеещите в близост до мястото на експлозиите жители с евакуирани.
http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Най-малко 80 са изчезнали след адския взрив на цистерни в Канада (ВИДЕО) | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Най-малко 80 са изчезнали след адския взрив на цистерни в Канада (ВИДЕО)
Автор: Anonymous да 2013-07-07 @ 11:35 EEST
Дуков. Погледни си последното изречение и кажи дали убитите са 1000 или пишете нова граматика. Няма никакво значение, че сте препечатали новината от друг неграмотен автор... :-(

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди