изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:42 EET
„АМЕЛИЯ” Е ПЪРВИЯТ ТЕМАТИЧЕН ХОТЕЛ В АЛБЕНА    
ТуризъмХотел „Амелия" е първият тематичен хотел на територията на ваканционно селище „Албена". Посветен е на подвига на първата жена пилот, дръзнала да прекоси Атлантическия океан сама. Дизайнът на фоайето е изработен от Австрийската компания „Ливинг aрт", чийто водещ проектант е Кристиян Богнър. Стаите на хотела са проектирани от „Албена дизайн" с архитект Светослава Коларова. С инвестиция от близо 5 милиона лева тематичният авиационен хотел предлага уникални възможности за нестандартни забавления на гостите си.
Албена, хотел "Амелия"Албена, хотел "Амелия"Хотел „Амелия" е първият тематичен хотел на територията на ваканционно селище „Албена". Посветен е на подвига на първата жена пилот, дръзнала да прекоси Атлантическия океан сама.Албена, официално откриване на хотел "Амелия"

На откриването на хотела в петък присъстваха кметът на Балчик Николай Ангелов, изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев, дизайнерите, както и многолюдните гости на хотела, които вече се възползват от разнообразните предложения в тематичното фоайе. Събитието бе заредено с въодушевление и хумор от двамата радио-водещи на Дарик радио - Михаил Дюзев и Иво Райчев.

Хотел „Амелия" е първият тематичен хотел на територията на ваканционно селище „Албена". Посветен е на подвига на първата жена пилот, дръзнала да прекоси Атлантическия океан сама.Светлинно табло над рецепцията в хотела пресъздава командното табло в самолета, с който Еърхарт прави историческия полет. На екран вървят и архивни кадри за живота на жената, поставила рекорди в авиацията. Първите гости на хотела - британци и руснаци, се спират и пред двигател от стар руски самолет "Як", монтиран в залата.

Пред журналисти заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова посочи, че хотел „Амелия” има 40 нови луксозни супериорни стаи, които изразяват концепцията на Албена за новата хотелска стая. „Те са изключително модерни и със съвременни технологии обзаведени, всички мебели са с естествени материали, модерен дизайн. Просторните балкони имат цветарници, така че идеята ни е природата да е максимално близко до нашите гости. Освен това, концепцията за банята е с отворен прозорец, от който може да се вижда природата навън. Хотелът е тематичен. Това е първият тематичен хотел в Албена. Избрахме темата да е авиация и една успяла жена в авиацията – Амелия Ерхарт, която е пионер в авиацията. Защото Албена подкрепя малката авиация в България. Оттук-нататък предстои да направим и други тематични хотели в Албена, защото осъзнаваме, че това е едно голямо разнообразие и богатство за нашите гости”, каза още Йовка Страшилова. Според нея, хотелът е много интересен за всички, които са любители на авиацията. „Като започнем от най-малките, за които има самолетчета-играчки, които могат да карат. Има тренажор, на който можете да пилотирате самолет. За професионалистите авиатори, ако летят с малък самолет, могат да проверят какви са прогнозите, да си пуснат флайт-план от хотела, предлагат се и други екстри, които касаят конкретно пилотите. В световен мащаб авиационните пътешествия са отделен вид в отрасъл туризъм, специално тези с малки самолети. Има групи хора, особено от САЩ, Западна Европа, които обикалят цял свят с малък самолет, но това не е разпространено при нас. Ние искаме с този хотел да привлечем такъв тип туристи. Албена има и две малки летища – в Лесново и Приморско, наблизо е и това в Балчик. Те са много подходящи за кацането с такива самолети, а нашата природата е уникална отгоре да се гледа - море, планини. В тази връзка  това, което правим не е само за Албена, а за страната ни”, посочи още Й. Страшилова.

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди