изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:53 EEST
Тигри чакат петима под дърво вече трети ден    
Любопитно Петима индонезийци прекараха три дни на дърво в джунглите на остров Суматра, спасявайки се от разярените тигри, които по-рано убили техен спътник, съобщи Би Би Си в неделя.

Група от шестима индонезийци поела в четвъртък в джунглата в търсене на рядък вид дърво, от което се извличат специални аромати.

Търсенето на специалната дървесина в парка Гунунг Льосер / Gunung Leuser/ на остров Суматра се превърнало в трагедия.

Мъжете поставили капан, за да уловят нещо за ядене по време на похода, но случайно в него попаднало тигърче, което починало от получените рани.

Намиращата се наблизо група тигри дошла на помощ на зова на умиращото животно и хората били атакувани. Един човек бил убит от тигрите, останалите били принудени да се качат на близко дърво. Спасените успели да се свържат по телефона с жители на близкото село. Оттам тръгнала спасителна група, но като видели четири тигъра, очакващи жертвите си под дървото, били принудени да отстъпят.

В събота на помощ на мъжете дошла група от 30 спасители. По думите на началника на местната полиция, за да постигне успех акцията са били нужни два – три дни като това включва издебване на тигрите, за да бъдат приспани или убити.

Суматранският тигър /Panthera tigris sumatrae/ се среща единствено на едноименния остров. Той е подвид на тигрите и по данни на Световния фонд за дива природа WWF е на границата на изчезването.

Според различни оценки числеността на суматранските тигри е между 350 и 600 индивида, по-голямата част от които живее в парка Гунунг Льосер. /БГНЕС

Бели тигърчета се родиха в японски зоопарк

Китайски хороскоп за 2013 г. - Година на Черната Змия

Ето го единственият лилигър в света /СНИМКИ И ВИДЕО/

Тигър нахапа фатално служител на зоопарк в Кьолн

Маца мутант изкара $ 86 000

Жена налага тигър с черпак, за да спаси мъжа си

 


Сходни връзки

Тигри чакат петима под дърво вече трети ден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди