изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:00 EEST
Вижте фрапиращите грешки в изборните протоколи от Варна    
НовиниВ една секция гласували 707 избиратели, а в урната са открити едва 220 бюлетини, от които 116 недействителни

“Категорично не признаваме изборните резултати, според които Иван Портних спечели вота”, обяви независимият кандидат за кмет на Варна доц. д-р Христо Бозов. Пред медиите той показа няколко протокола от различни Секционни избирателни комисии, в които има драстични разминавания и грешки. По думите му от 385-те секции има в града има установени 59 недействителни протокола, като 45 от тях влияят сериозно върху изборните резултати.

“При 707 гласували в една секция, намерените в урната бюлетини са 220, като 116 са действителни. Резултатите са 100 гласа за мен и 116 за Портних”, даде пример доц. д-р Бозов.

Той уточни, че несъответствията в още 44 протокола са идентични, допълвайки, че ще настоява за проверка и на всички 1370 недействителни бюлетини.

“В тази връзка ще изчакаме обявяването на протоколите от ЦИК и ще предприемем стъпки за оспорване на изборите”, заяви независимият кандидат за кмет на Варна.

Адвокат Стефан Тасев, който в момента представлява Инициативния комитет на доц. д-р Бозов допълни, че още снощи е внесена жалба в ОИК за установено нарушение, касаещо открити отворени и незапечатани чували с бюлетини. “Комисията трябва да се произнесе по нея до 24 часа”, каза той.

“Имах предизборни срещи в ромската махала и не се срамувам от това. Там има сериозни проблеми”, каза в отговор на журналистически въпрос доц. д-р Бозов.

Той подчерта, че хората не трябва да се делят по етнически признак. ”Моят опонент, г-н Портних, не се е срещал с тях и аз определям това като високомерие”, заключи независимият кандидат за кмет.

И благодари на всички, които са го подкрепили и са му помагали в предизборната кампания, подчертавайки, че тя е била позитивна, без черен PR и купуване на гласове.

“С този изборен резултат, ако не бъде оспорен, статуквото на Варна не може да бъде разбито, а само ще се затвърди”, категоричен беше доц. д-р Христо Бозов.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вижте фрапиращите грешки в изборните протоколи от Варна | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вижте фрапиращите грешки в изборните протоколи от Варна
Автор: Anonymous да 2013-07-08 @ 20:07 EEST
Комунистите не  се предават  и  след смърта си!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди