изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:16 EEST
Волен кани Сретен Йосич в Комисията по корупция    
ПолитикаБойко Борисов го е страх от тази фигура, трябва да разберем какво ги свързва, заяви лидерът на "Атака"

Волен Сидеров кани Сретен Йосич в Комисията по корупция да разкаже в какво се е изразявало познанството му с Бойко Борисов и какви са били бщите им интереси. Сидеров заяви, че е чул, че Бойко Борисов го е страх от Йосич и затова трябва да се знае какви са обвързаностите му с тази фигура. Това стана ясно на пресконференцията на "Атака" в Бургас."Процесите говорят, че ГЕРБ, БСП и ДПС са в едно задкулисие. Истерично се търси начин ГЕРБ да се спогоди с ДПС и БСП и да осигури присъствие в пленарната и да работят общо за гласуване на закони. Приказките, че АТАКА подпомага правителството са абсолютно безпочвени. ГЕРБ търсят начин да подкрепят БСП и ДПС и това става чрез отделяне на една група недоволни. Защото ГЕРБ знаят, че ако има предсрочни избори ще  загубят. Убеден съм, че напусналите ГЕРБ са кавър версия, на това което се правеше с наши депутати“, заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" обърна внимание и на факта, че този съюз се подкрепя от разни евроалианси и потвърждение за това е
съвместната публикация на френския и немския посланик. Според Сидеров външния министър трябва да има реакция срещу тази статия, но пак по думите му, България отново не е случила на външен министър. По отношение на актуализацията на бюджета, Сидеров заяви, че ще покани на среща финансовия министър, за да стане ясно откъде ще бъдат взети средствата и за какво ще бъдат изхарчени.

Относно искането на протестиращите за предсрочни избори, Сидеров заяви, че не чува ясни аргументи защо трябва да има такива избори. Според него, това, че някой не е представен в Парламента, не е ясен аргумент, защото винаги ще има непредставени. "Не виждам причини в момента да има предсрочни избори. Напротив виждам опасност да бъдат заличени следите на управлението на ГЕРБ. Искам да се разкрият тези корупционни сделки. Ако сега има избори, ЦИК, СИК, РИК са доминирани от ГЕРБ и има опасност от манипулиране на изборите. Има силна амбиция за реванш от страна на ГЕРБ и да спасят своето ръководство от съд", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че ще се отделя повече внимание на Бургас, защото "Атака" дължи това на бургазлии, на хората, които силно са подкрепяли партията и продължават да я подкрепят. Той подчерта, че през последните две години има манипулация, която обърква хората, затова  "Атака" плътно ще присъства в Бургас, за да може и приемната на партията в града да бъде актуално действаща и да има пълноценен поглед върху проблемите на областта. Сидеров обобщи, че след срещите си с областния управител, кмета и директора на ОДМВР–Бургас има впечатления за натрупаните проблеми, които са свързани не само с олигарха Валери Симеонов. Той отново припомни, че всички подавани сигнали срещу Симеонов са потъвали като в блато. Сидеров обеща, че това ще бъде обект на Комисията за борба с корупцията, за да се разбере на какви нива потъват сигналите, на хората които се жалват срещу Валери Симеонов.

Волен Сидеров е убеден, че в Бургас има сериозна корупция и обеща, че ще действа твърдо докато не бъде докато не бъде осъден Валери Симеонов. Сидеров акцентира върху това, че Симеонов е нанесъл сериозни щети на обществения интерес, подменяйки патриотични вот. "Ако не беше политическото му бракониерство, "Атака" щеше да е трета политическа сила“, допълни Сидеров.

Бургаски бизнесмени се срещнаха със Сидеров и му разказаха как са изнудвани от Валери Симеонов, като според тях, целта на Симеонов е да им вземе бизнеса. Те обясниха, че телевизия СКАТ и нейният собственик Валери Симеонов сипят всякакви лъжи срещу тях. Симеонов е оказвал  политически натиск върху фирми, които работят в сферата на туризма и въпреки подадените сигнали до компетентните органи, резултат няма.

Арендаторът на плажната ивица в Бургас бе категоричен, че не замърсява околностите, както твърди Симеонов в репортажите си и че всичко това, което се изсипва от ефира на неговата телевизия, е с цел той да придобие плажа. Бизнесмените бяха категорични, че Валери Симеонов руши имиджа на морския град и застрашава туризма. Те са подавали редица сигнали срещу собственика на СКАТ за клевети и оказван политически натиск, но до момента нито една институция не е предприела действия.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Волен кани Сретен Йосич в Комисията по корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди