изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:34 EEST
Ден 27-и. Протестиращите в Пловдив с обърнати знамена. В София МВР преброи 3000 демонстранти    
Новини19.30 часа. Около 3000 души са се събрали към 19.30 часа на ларгото пред Министерски съвет в София на протеста, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Полицейски служители продължават да обезпечават протеста и сигурността на гражданите в центъра на столицата.

19:10 часа. Стотици се събраха пред сградата на Министерски съвет, за да протестират за поредна вечер срещу правителството на премиера Пламен Орешарски.

Движението по бул. „Цар Освободител" е блокирано, както и движението в посока бул. „Александър Дондуков".

Хората свирят на свирки и скандират "оставка", голяма част от тях носят български знамена, като на места се забелязва и флагът на Европейския съюз. Непрекъснато към протеста се присъединяват още хора. Има засилено полицейско присъствие, като има и полицаи с жилетки „Антиконфликт".

Около 30 души се събраха и тази вечер пред община Бургас, за да покажат недоволството си срещу управлението на страната, съобщи "Фокус". Протестът им е мирен. Хората развявят знамена и са доста шумни със своите свирки. От време на време се чуват възгласи "оставка". Две от жените държат пред себе си листове на единия пише: "Когато бяхте малки се капехте, а сега направо се оляхте". Жената е сложила детски лигавник на врата си. Друг надпис пък гласи: "София не е България, но България иска да е София" и се отнася за числеността на протестите в столицата и този в Бургас.

Около 200 души протестират тази вечер във Варна. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината, с което създадоха много големи проблеми на трафика. Полицията не успя своевременно да отклони движението по обиколни маршрути и десетки автомобили и автобуси попаднаха в голямо задръстване. Между протестиращите и част от шофьорите възникнаха скандали, но полицията се намеси и до по-големи ексцесии не се стигна. Протестиращите скандират „Оставка" и „Мафия", развяват български знамена и носят много плакати срещу правителството. Много от тях са дошли на протеста с велосипеди и с децата си. Все още кръстовището срещу сградата на общината е блокирано.

Пловдивчани обявиха война на правителството на Орешарски, като обърнаха българските знамена надолу. По думите на организаторите природата сама си е казала думата вчера, като обърна знамето на Министерския съвет. Днес в Пловдив пристигна пеша и Георги Маринов от Хасково, който обяви пешеходен протест на правителството на Орешарски. Той каза, че е тръгнал за Пловдив вчера около 17.30 часа и е пристигнал тук в 12.00 часа на обяд. Тази вечер пред общината в Пловдив вече има озвучаване. Протестното шествие току-що потегли. Бе заявено, че и тази вечер ще бъде блокирана Централна гара.  http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Ден 27-и. Протестиращите в Пловдив с обърнати знамена. В София МВР преброи 3000 демонстранти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди