изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:58 EEST
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%    
НовиниСкок на цената на водата в мек вариант до 32% и в твърд до 62% през следващите 5 г. са предложили в бизнес плана си за периода 2014-2018 г. от "Софийска вода". За това алармираха съветници и депутати от БСП. Те се обявиха против предлаганите ценови промени, които предстои да бъдат обсъдени в общината.

"Обяснението е инвестиции в преносната мрежа, но отчитат и неизпълнение заради липса на подробни планове или отчуждаване", обясни съветничката Гергана Алексова. Предлаганите нива на цената на водата щели да са непосилни за столичани.

Социалистите отново се обявиха за разваляне на договора със "Софийска вода". И припомниха, че през1999 г., откогато е концесията, цената на кубик е била 39 ст. 15 г. по-късно стойността на куб. м е 1,74 лв., но загубите по мрежата не са намалени и са около 54%. Имало съмнения и за качествата на водата. Депутатите от БСП обявиха, че ще искат изслушване на ДКЕВР в парламента по плана на "Софийска вода".  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62% | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-11 @ 18:24 EEST
Софиянци пак пискат , вземат най- високи заплати и могат да избират къде да работят а, ние какво да кажем град с замиращи функции, голяма безработица ниски заплати и наи- скъпата     вода в България и най -висок данък жилища.
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-12 @ 10:55 EEST
Много ме кефи израза "град със замиращи функции". Сякаш някой е длъжен да прислужва на чувстващите се пренебрегнати граждани със здрав селски корен.
Градът е такъв, какъвто си го направите. Заплатите са такива, каквито си ги извоювате. Няма Съветски съюз, няма Голям задокеански БРАТ. Съдбата си е във вашите ръце. 
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-12 @ 11:45 EEST

Не си много прав. София прибира данъците ни, братята на Запад са добре, а някои не познават и столицата си, защото има т.нар. децантрализация. Ако излезем на бунт за нашата си правда, ще ни изпрати столицата полиция и армия. Ако имаше ред и справедливост в  държавата, Добруджа щеше да е богата, а хората в нея доволни. И Софиянци щяхте да идвате тук на работа. Има ли справедливост, провинция и столицата нямаше да се караме, а щяхме да си помагаме и да вървим заедно напред. Разделят ни, защото ни крадат - и нас, и вас. И при социализма тук нямахме вода, а нашите строители бяха задължавани да градят жилища и водоснабдяване в София. Въпреки че Добричка област беше една от любимите, заради труда и развитието си, на Тодор Живков. Но и получавахме достатъчно за развитието си. Сега всичко е в полза на София вече 24 години, за да няма в София стачки, недоволства, протести и какво ли не.  Разделят ни, за да ни владеят, това трябва да резберете софиянци.

 

НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-12 @ 20:49 EEST
Софиянци крякат, а да видят как е да се плаща добричка цена на водата да  и...а и гоноедници ! Цяла България за тях работи.
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-13 @ 16:01 EEST

Град с замиращи функции е Добрич защото всички селяни отидоха в столицата и станаха големи СОФИЯНЦИ, а колкото до това че такъв сме го направили ние не е вярно ,защото само пенсионерите гласуват на сляпо за кмет ,а пък икономиката е в срив в целия свят.Азапитвате ли се изобщо ,че ако всички се юрнат към София какъв хаос ще стане.

НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-14 @ 12:18 EEST
Е, как така сте много работни, пък градът е със "замиращи функции"? Значи толкова работите... Махаш, махаш, пък гледаш хората дръпнали по резултати... Сега земете и се разплачете като малко дете, сякаш някой друг е виновен. Иначе и аз съм на мнение, че няма какво да се делим на наши и ваши. Има работа и въздух за всички.
В Добрич имате голямо богатство - водоснабдено е всичко, макар цената да е малко по-висока. Ако не се крадете един друг и сте задружни, какъв ви е проблема?
НОВА СЕКИРА: Водата поскъпва между 32% и 62%
Автор: Anonymous да 2013-07-14 @ 21:55 EEST
В Добрич най голямото богатство са циганите ако не са те досега да бяхме избрали  кмет  който да милее за всички еднакво и да работи за града.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди