изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:56 EET
След касапницата: В критично състояние са 6-годишното дете и 27-годишен мъж    
НовиниДетето на 6 години, също прието в „Света Анна“, остава в крайно тежко състояние. Тази нощ е било оперирано, заради разкъсване на тънки черва и черепно-мозъчна травма. Майката на детето е в относително стабилизирано състояние, съобщи д-р Михаил Карафезов за БНР.

Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, коремна травма, гръдна травма и счупени крака и е с тежка кръвозагуба. В момента е , на апаратна вентилация и му се прелива кръв и кръвна плазма, съобщиха от "Света Анна". Лекарите не се наемат да правят прогнози за живота му, но борбата продължава.

Майката на детето също е в тежко състояние с гръдна травма и счупени крайници, но е в съзнание.

27-годишният мъж, настанен в централна реанимация на „Пирогов“ също е бил опериран. Екипът на д-р Асен Хараланов е премахна е далака. Стабилизация на таза му е извършил екипът на д-р Лъчезар Захариев. Състоянието на младия мъж продължава да е тежко, тъй като е бил приет с голямо количество кръв в корема.

В „Пирогов“ остава и 28-годишната жена, която е с лека черепно-мозъчна травма. Останалите трима пациенти са изписани за домашно лечение, като 60 годишен мъж с фрактура на дясното ходило е отказал да остава в болница. Други две жени с контузии по крайниците също са се прибрали у дома след оказана медицинска помощ.

В „Исул“ с леки травми се намират две сестри на 15 и 19 години. Във Военномедицинска академия 44-годишна жена остава за лечение.


Общо 12 души пострадаха при тежката катастрофа. Има съмнения, че 35-годишният шофьор на таксито е бил с 1,49 промила алкохол в кръвта. Според очевидци таксито се е движело с над 140 км/ч.

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

След касапницата: В критично състояние са 6-годишното дете и 27-годишен мъж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди