изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:01 EEST
Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 32-годишен от гр. Каварна    
Ред и сигурност            Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 32-годишния Илия Ст. Т. от гр. Каварна мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по досъдебно производство за това, че на 30.06.2013 г. в с. Средина, община Ген. Тошево при условията на опасен рецидив, чрез използване на лек автомобил „Форд Фиеста” и на техническо средство – ключ за врата, е отнел бойлер, моноблок, душ батерия и 3 батерии за мивка от владението на британски гражданин.

             На 04.07.2013  г. Районен съд – Ген. Тошево му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Илия Т. обжалва този съдебен акт с искане за определяне на по-лека мярка за неотклонение. Той имал постоянен адрес и не съществувала опасност да се укрие. 32-годишният е признал престъплението пред органите на разследването и щял да продължи да съдейства за разкриване на обективната истина, твърди защитникът му. Самият той помоли да остане при семейството си, за да се грижи за децата си.

            Окръжен съд – Добрич, като взе предвид събраните по делото материали, изразените в жалбите и в съдебната зала становища, както и мотивите на атакувания съдебен акт, не уважи искането на Илия Т. Съдебният състав установи, че той е привлечен да отговаря за квалифицирана кражба, която е тежко престъпление. Всички събрани по досъдебното производство материали може да се направи обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Престъплението е осъществено при условията на опасен рецидив, а това мотивира съда да приеме, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Предвид това и факта, че Илия Т. вече има 7 осъждания, включително с ефективно търпени наказания, съдът подчерта, че аргументите за добро процесуално поведение на обвиняемия ще имат значение при решаване на делото по същество.

            Определението, с което Окръжен съд – Добрич, потвърди първоначално взетата спрямо Илия Т. мярка за неотклонение задържане под стража, не подлежи на обжалване. 

11.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 32-годишен от гр. Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди