изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:03 EET
Изхвърлиха скандалния Кокинов от съдебната система    
Ред и сигурност Висшият съдебен съвет взе решение на бившия градски прокурор Николай Кокинов да бъде наложено дисциплинарно наказание освобождаване от длъжност, предаде репортер на БГНЕС.

19 от членовете на ВСС гласуваха "за" освобождаването на Кокинов, 1 гласува "против", а двама се въздържаха. Освен, че е уволнен дисциплинарно, Кокинов няма да има право и да получи обезщетенията, полагащи се по закон за напускане на съдебната власт.

Висшите магистрати решиха да уволнят Кокинов заради случая със скандалния запис на разговор между него, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов. Разговорът е от средата на април и правен в дома на Борисов в Банкя. От него стана ясно, че Бойко Борисов лично е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов. Според юристите Борисов, Найденов и Кокинов са извършили тежко престъпление. Последствията за тримата участници в разговора са записани в НК – те може да получат от 3 до 6 години затвор. От записите стана ясно, че бившият премиер е осъществил престъпление по чл. 289 от НК, а именно – някой, който склонява орган на прокуратурата да отклони наказателно разследване срещу уличено лице.

След като записите стигнаха до медиите, Кокинов подаде оставка като градски прокурор. Прокуратурата започна проверка за престъпление срещу правосъдието, но не откри такова и се записа върху записалия Кокинов, Найденов и Борисов неизвестен извършител. Само месец отне на ВСС да стигне до днешния финал. Висшият съдебен съвет отложи днес вземането на решение за налагане на дисциплинарно наказание по отношение на съдията от СГС Мариян Марков за 17 юли. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Изхвърлиха скандалния Кокинов от съдебната система | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди