изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:31 EEST
Борисов: Орешарски да пусне незабавно магистрала "Тракия"    
ПолитикаБившият премиер Бойко Борисов призова настоящият Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала „Тракия", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Според Борисов е скандално да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

"Автомагистрала „Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той изрази позицията, че магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

"Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути", смята експремиерът.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите, смята Бойко Борисов.

Автомагистрала „Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала, е позицията на бившия министър-председател.  trud.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Орешарски да пусне незабавно магистрала "Тракия" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди