изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:08 EEST
ДВОРЕЦЪТ В БАЛЧИК ОСТАВА ЖЕЛАНО МЯСТО ЗА МЛАДОЖЕНЦИТЕ    
Любопитно

Младоженци от цял свят избират бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария в Балчик за своето сватбено тържество. От началото на годината досега в Двореца в Балчик са проведени 23 сватби. От тях 12 смесени брака и на една румънска двойка,  съобщи директорът на културния център Жени Михайлова.



До края на годината общо 62 двойки са заявили желание за сватбено тържество в Двореца. За миналата година са проведени 54 ритуала. Сред младоженците, които са се вричали във вечна вярност край морето, има руснаци, англичани, американци, шведи, индийци и други националности от цял свят. Най-екзотичната сватба е на двойка от Иран, които преди две години казаха заветното "да" по персийски ритуал. Влюбените от далечната страна избрали архитектурно-парковия комплекс, след като вече посетили Балчик в състава на бизнесделегация. Много често румънски двойки избират бившата лятна резиденция на кралица Мария, за да се врекат във вечна вярност.

Сватбените ритуали в Двореца са на открито. Най-предпочитани са Нимфеумът, Прачещата градина или Розариумът. Има възможност за сключване и на църковен брак в построения от кралица Мария параклис на територията на Двореца.

Организирането на изнесени граждански ритуали в културен център Двореца в Балчик се извършва в изпълнение на решение на Общинския съвет в Балчик от 2006 г., което влезе в сила от 1 юли 2007 г. Със съгласие на директора на Двореца могат да се провеждат бракосъчетания или изнесени сватбени ритуали, посочи Жени Михайлова. Според тарифите на община Балчик, таксата за граждански брак извън ритуалната зала, е 200 лева.  НДТ

ЗНАМЕНИТИ РУСКИ АКТЬОРИ НА ПОЧИВКА В "КАЛИАКРИЯ"

 


Сходни връзки

ДВОРЕЦЪТ В БАЛЧИК ОСТАВА ЖЕЛАНО МЯСТО ЗА МЛАДОЖЕНЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди