изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:32 EET
Борисов готов да преговаря с останалите големи политически партии    
ПолитикаЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов на компромис да седне на една маса и да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. Това обяви самият той пред телевизия "Европа".

"Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ. Тогава с кого? Сега са 3%, нека станат 30%. Какво ще направите? Когато казвате без ГЕРБ, логично е - с кого. Ние с БСП - не, с ДСБ -не, с "Атака" - не. БСП не могат с нас, с "Атака", остава им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, "Атака" - не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори", убеден е Борисов.

Според него основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така лидерът на ГЕРБ си обяснява ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

Борисов заяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България.

Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Относно строителството на магистрала "Тракия", която трябва да се открие в понеделник, Борисов каза, че това ще остане като свършена работа. "В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри", коментира още бившият министър-председател.

Победата на ГЕРБ на местните избори във Варна, Борисов определи като важен знак за десетките хиляди протестиращи в големите градове, които искат оставката на правителството на БСП, ДПС и "Атака".

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. "Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за  може да се обсъжда сериозно и има време", обясни Борисов.

"Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някой от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим, да преглътнем гордостта и да вървим напред", коментира Борисов ситуацията в собствената си партия.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Борисов готов да преговаря с останалите големи политически партии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди