изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:55 EEST
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В БАЛЧИК УТВЪРДИ ОТЧЕТИТЕ НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ    
ЗдравеГодишните финансови отчети на Медицинския център и Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик бяха утвърдени на извънредно заседание на Общинския съвет. Обсъждането им бе отложено от сесията през юни поради липса на независим финансов одит.

Двете здравни заведения се финансират основно от здравната каса, като МБАЛ разчита и на общинска субсидия, сочат отчетите.

За първи път от създаването си през 2000 г. Медицински център-Балчик е завършил 2012 година със счетоводна загуба. Това се отдава на лимитирането на дейността от страна на здравната каса. 12 442 специализирани прегледа са извършени там за миналата година, но се отчита намаление с 12 процента на специализираните изследвания в трите лаборатории на лечебното заведение. По-малко са и рентгеновите изследвания. Основните приходи се формират чрез Регионалната здравноосигурителна каса и по-малко от платени услуги.

През 2012 година използваемостта на болничните легла в МБАЛ - Балчик е намаляла с 5,65 на сто спрямо предходната 2011 година. Броят на преминалите болни е 2939 души със среден престой около 6 дни. Приходите за миналата година възлизат на 2 113 000 лева, като разходите са с около 140 000 лева повече. Основно от НЗОК и общинска субсидия се приходите на болницата.

Приходите на Медицинския център за 2012 г. са 411 000 лева, като разходите са с 6 000 лева повече. В здравното заведение очакват увеличение на специализираните медицински прегледи с 10 на сто. Заложен е и ръст на дейностите по физиотерапия, хирургия и други, както и увеличение на изследванията в клинична лаборатория.

Предвижда се тази година по европейски проекти да бъдат инвестирани над 4 милиона лева, които са за нова апаратура, ремонт на помещения и въвеждане на система за управление според международни стандарти. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В БАЛЧИК УТВЪРДИ ОТЧЕТИТЕ НА ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди