изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:19 EET
ПОЛИНА ЦЕКОВА: В БЪЛГАРИЯ ИСКАХ ДА РАЗБЕРА ЗАЩО БАСКЕТБОЛИСТКИТЕ НИ СТАВАТ СЕРВИТЬОРКИ    
Спорт „Връщам се във Франция и започвам да си уча домашното, защото тук ме изкараха, че не мога да проведа загрявката на отбора”, заяви пред репортер на НДТ баскетболната ни легенда Полина Цекова, която е единствената българка – шампион на WNBA. За първи път в кариерата си тя е в треньорския щаб на националките до 20 години, а за по-малко от месец работа стана неудобна.

„Аз бях извикана само за един месец. Има неща, които безкрайно ме огорчиха и не ми пука дали ще ми кажат какво говоря. През цялото време съм провела 3 тренировки по 40 минути с центровете. Много уважавам председателят на федерацията по баскетбол г-н Глушков, който ми е бил идол, и секретарката Нора Рангелова, но има неща, които аз не мога да разбера. В националния отбор имаше момичета с по 30 минути игра за цял сезон и трябваше да изнесат на плещите си цялото европейско. Момичетата показаха, че са истински герои – няма какво да ги виним за загубите, те се раздадоха докрай. Тези деца пращят от талант, но надали някой го вижда, след като треньорите им казват, че това е таванът на възможностите им. Жалко е, че до 20 години играят баскетбол, след което стават сервитьорки. Приех предизвикателството да се завърна в България, защото исках да видя подрастващите и да помогна с опита си, но след по-малко от месец работа набързо започнаха да ме критикуват. На мен ми беше странно как може нито един треньор да не гледа мач от женското европейско първенство по баскетбол в Албена по интернет. В момента, в който се позаинтересувах дали някой е гледал този мач, се оказа, че дори има и такива „специалисти”, които незнаят, че сме домакини на шампионат от такъв ранг. Иначе в България всички говорят само за пари, пари и пак за пари. Във Франция всички работят за интереса на френския национален отбор, а тук – за своето собствено его”, заяви Полина Цекова.

Тя добави, че всяка година ходи до почивка в село Крапец до Шабла. Във Франция Цекова работи в аматьорски клуб, в който има 19 отбора, включително мъже и жени.  Тя няма амбиции за баскетболни постове у нас или да влезе в политическия живот на страната ни.

 


Сходни връзки

ПОЛИНА ЦЕКОВА: В БЪЛГАРИЯ ИСКАХ ДА РАЗБЕРА ЗАЩО БАСКЕТБОЛИСТКИТЕ НИ СТАВАТ СЕРВИТЬОРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди