изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:27 EEST
НЕ Е ЯСНА СЪДБАТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В ДОБРИЧ    
ЗдравеВ тях трябва да бъдат настанени деца от дома в с. Крушари

 Върховният административен съд се е произнесъл в полза на община Добрич по дело за оспорване на резултатите от процедура за избор на изпълнител на проекта за изграждане на четири центъра за настаняване от семеен тип, съобщи кметът Детелина Николова. С решението си ВАС оставя в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията от 16 януари тази година, която е преценила, че комисията правилно е класирала участници за избор на изпълнител. Окончателното решение на ВАС обаче идва не месец по-късно, както предвижда законът, а на 5 юли, като по този начин има забавяне от няколко месеца и проектът на община Добрич вече е в графата „рискови”. Изпълнението на договора е спряно. Предстои да се проведе разговор с избрания изпълнител дали той ще се съгласи да изгради центровете в оставащите кратки срокове.

Всеки от тях е за 12 деца с възможност за още 2 допълнително. Там трябва да бъдат настанени деца от Дома за деца с умствена изостаналост "Свети Николай Чудотворец" в село Крушари, както и от други такива домове в страната. Проектът предвижда предоставяне на социални услуги по отглеждане и възпитание на деца лишени от родителски грижи в среда, близка до семейната. Той е на стойност 2 866 713 лв.

НДТ

 


Сходни връзки

НЕ Е ЯСНА СЪДБАТА НА ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди