изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:12 EEST
Волейбол: Мъжкият национален отбор ще играе срещу Аржентина и Италия на финалите на Световната лига    
Спорт Мар дел Плата. Мъжкият национален отбор по волейбол започва участието си на финалите на Световната лига за 10-и юбилеен път при 16-ото си участие в турнира. До момента най-доброто класиране на националите е 4-о място. Цели четири пъти България играе на финалите, но не печели медал. Миналата година пред 12 500 зрители в „Арена Армеец" националите отстъпиха на Куба в драматичен мач с 2:3 гейма. Същия резултат българите постигнаха и преди 19 години, когато дебютират в Лигата, но губят от Бразилия на полуфинала.

В 03:00 часа тази сутрин в първия мач от предварителната група съперник на българския тим ще бъде Аржентина. В залата в Мар дел Плата се очаква над 8000 зрители да подкрепят домакините. Въпреки фактора домакинство обаче българският тим бе определен не само за фаворит за класиране на полуфиналите, но и за срития фаворит за титлата от сайта на Международната федерация по волейбол.
Аржентинците загубиха двата мача от груповата фаза в София - с 0:3 и 1:3 гейма, но според българския селекционер Камило Плачи сблъсъкът в Аржентина ще бъде много по-различен, защото съперникът ще има домакинска подкрепа. Треньорът на мъжкия национален отбор на България включи дебютант в групата за мачовете в Аржентина. Това е 208-сантиметровият център на Марек Борислав Апостолов.
Сред избраниците на Плачи е и Мирослав Градинаров, който пропусна мачовете на отбора срещу Полша, след като на негово място в групата бе включен Валентин Братоев.
На 19 юли отново от 3:00 часа България играе срещу Италия.
В другата група са отборите на Бразилия, Русия и Канада.
Първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на турнира.
 


Сходни връзки

Волейбол: Мъжкият национален отбор ще играе срещу Аржентина и Италия на финалите на Световната лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди