изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:57 EEST
Лудогорец търси реванш в турнира Шампионска лига (ОБЗОР)    
Спорт София. Българският шампион Лудогорец ще започне участието си в турнира Шампионска лига за втора поредна година. Разградчани ще играят срещу Слован Братислава в първи сблъсък от втория квалификационен кръг. Двубоят на "Пасиенки" в столицата на Словакия е от 21:15 часа и ще бъде предаван пряко no TV7:


ШАМПИОНСКА ЛИГА

Лудогорец търси реванш в турнира Шампионска лига
Българският шампион Лудогорец ще започне участието си в турнира Шампионска лига за втора поредна година. Разградчани ще играят срещу Слован Братислава в първи сблъсък от втория квалификационен кръг. Двубоят на "Пасиенки" в столицата на Словакия е от 21:15 часа и ще бъде предаван пряко no TV7.
Преди година възпитаниците на Ивайло Петев приключиха участието си в евротурнирите още при първата си международна дестинация - Загреб. Отпадането от Динамо бе при дебюта на клуба в Европа.
Трима ключови футболисти напуснаха българския тим - Емил Гъргоров, Любомир Гулдан и Станислав Генчев.
Задачата на Лудогорец ще бъде много тежка предвид кадровите проблеми и липсата на наказаните Марселиньо и Миро Иванов. Отсъствието на бразилеца обаче би било за добро, тъй като в последните месеци той е бледа сянка на себе си. Петев няма да може да разчита на Барт, който е контузен. Затова той ще използва двойката централни бранители Моци и Мантила, които играха и в мача за Суперкупата. Рокади ще има и в предни позиции. В ролята на втори дефанзивен халф до Дяков ще действа Златински, а непосредствено пред тях ще е Еспиньо. По крилата треньорът ще заложи на Иван Стоянов отдясно и възстановения Михаил Александров отляво. Сам напред отново ще е Мишел Платини.
Слован също не е убедителен - стартира в местното първенство с равенство 1:1 у дома със завърналия се в елита Дунайска Стреда. При последните си две участия в квалификациите на Шампионската лига Слован преодоля първите си съперници, но те бяха от ниска класа - босненския Жрински и Тобол от Казахстан.
Зелените излизат, за да постигнат добър турнирен резултат, като в разбиранията на треньорския щаб това задължително е отбелязване на гол. „Вкарваме гол и не пускаме такъв отзад", е казал Самуел Словак на своите футболисти в дните преди мача. Словаците искат да се застраховат от допускане на грешки, след като през миналия сезон завършиха 1:1 вкъщи с унгарския Видеотон, а след това отпаднаха след 0:0 на реванша.
Очаква се Самуел Словак да не прави големи промени от последния мач на тима му (1:1 с Дунайска Стреда). Даже е много голяма вероятността 37-годишният треньор да излезе с абсолютно същия състав. Звездата на отбора Лестер Пелтиер вече е напълно възстановен, но на този етап треньорският щаб не иска да рискува възобновяване на контузията му.

Самуел Словак: Излизаме срещу шампиона на България и не можем да очакваме лесен мач
Треньорът на Слован (Братислава) Самуел Словак сподели очакванията си преди мача срещу Лудогорец от втория предварителен кръг на Шампионска лига.
''Ще се концентрираме върху резултат, който да ни позволи да бъдем във възможно най-добра позиция преди реванша. Сблъсъкът се състои от две части и целта ни е да играем добре и ефективно. Лудогорец има много добри индивидуалности. Излизаме срещу шампиона на България и не можем да очакваме лесен мач.
В Лудогорец има футболисти от целия свят. Много от тях са южноамериканци, но това не бива да ни притеснява, тъй като и ние имаме добри играчи. Щастлив съм, че Слован залага на повече местни момчета и това е една от причините за добрия ни колектив. Знам, че Лудогорец ще направи няколко промени заради наказаните си играчи. Това не е толкова важно за нас, защото трябва да се съсредоточим върху нашата игра. Има няколко футболисти на Лудогорец, които заслужават по-специално внимание, но футболът е отборен спорт. Няма да разкрия кои играчи са ми направили по-особено впечатление. Всички футболисти са на линия с изключение на Сейдуба Соума, който тренира от два дни и все още не е напълно готов", заяви Самуел Словак, цитиран от БТВ.
"Предстои ни един много важен мач както за нас, така и за Лудогорец. Но не мога да коментирам дали напрежението е у нас или у тях. Все пак това е първи мач и всичко може да се случи, но да не забравяме, че след седмица има и реванш. Не мога да кажа кой е в по-добро състояние, тъй като ние имаме само един официален мач за първенството, а те играха за Суперкупата. Кой в каква форма е, ще се види на терена. Може и да съм подготвил някои изненади, но ще ги запазя в тайна", коментира още Словак.

Ивайло Петев: Надявам се, че кошмарът Динамо Загреб няма да се повтори
Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев демонстрира оптимизъм на пресконференцията на разградчани преди гостуването на местния Слован в квалификациите от Шампионската лига.
Българският тим играе първата си среща от евротурнирите за тази година с амбиции да вземе реванш за миналогодишното отпадане от Динамо (Загреб) в същия турнир.
"Познавам тима на Слован, следим ги вече доста време и смятам, че сме ги разузнали. На този етап от евротурнирите подхождаме с нужното уважение към всеки един отбор. Няма обаче да има прекалено голям респект от наша страна. Излизаме, за да бием Слован", обяви Петев пред местните медии.
"Съжалявам, че Марселиньо и Мирослав Иванов ги няма. Те са наказани, но са много важни фигури за състава. Ако бяха с групата, със сигурност щяха да играят. Аз обаче вярвам на всички мои момчета и съм убеден, че те ще се справят", допълни треньорът на българския шампион.
"Не се притесняваме, нито пък ни тежи. Ако искаме да продължим напред, трябва да отстраним всеки съперник. Запознат съм доста добре с футболистите на Слован. Няма да кажа кой ми прави по-специално впечатление. Мога да кажа, че имат 2-3-ма много добри играчи, които правят разликата в отбора. . Спомням си много добре миналогодишните мачове с Динамо, но честно казано, не искам да се връщам на тях. Надявам се, че кошмарът няма да се повтори", обяви още Петев.

Барт няма да играе за Лудогорец срещу Слован
Само два дни преди мача със Слован Братислава централният защитник Александър Барт отпадна от състава на Лудогорец за двубоя, тъй като е с навехнат глезен.
Французинът се контузи в събота в тристранния турнир, в който играха шампионите. В сблъсък с противников играч Барт стъпи накриво и повече не можа да продължи. Вчера бранителят мина обстойни прегледи. В тима имаха опасения за фрактура, но в крайна сметка диагнозата е навехнат глезен.
- Ужасен малшанс ме преследва. Пробвах да стъпвам на крака си, но просто не мога, много ме боли - каза Барт пред "7 дни спорт".
Само за 2 седмици това е втора сериозна контузия на защитника. Барт счупи носа си по време на подготовката в Австрия, след като се сблъска с играч на Петролул Плоещ. Французинът и всички в клуба положиха максимални усилия той да играе срещу Слован, като дори му беше взета специална маска. Мениджърът Ивайло Петев дори гласеше Барт за титуляр на стадион "Пасиенки", но съдбата е решила друго. Французинът няма късмет през 2013 г. - по-рано през годината лекуваше контузия в коляното, която го извади за дълъг период от пролетния полусезон. Тази контузия на практика оставя с вързани ръце Ивайло Петев ден преди двубоя. Треньорът остана само с двама централни защитници - Козмин Моци и Теро Мантула, и решението му в тази зона на терена е предрешено.
Лекарите веднага започнаха възстановителни процедури на Барт, за да може да играе в реванша, който е след седмица в Разград.
Шампионите направиха последната тренировка и днес заминават за Словакия. Заниманието беше изцяло тактическо за различните варианти, с които да се излезе утре на стадион "Пасиенки". Пред треньора все още има няколко дилеми около стартовия състав. Те са главно в средата на терена и на този етап не се знае кой ще започне до капитана Светослав Дяков. Опциите са няколко, като с едни гърди напред са новите попълнения Христо Златински и Фабио Ешпиньо. По-малко вероятно е Себастиан Ернандес да излезе като титуляр срещу словаците.
Източник: "7 дни спорт"

Англичанин ще ръководи мача Слован – Лудогорец
Английска съдийска бригада ще ръководи мача от първия предварителен кръг на Шампионската лига между Слован (Братислава) и Лудогорец, съобщи официалният сайт на УЕФА. Арбитър на двубоя ще бъде Антъни Тейлър. Двубоят в Братислава е т 21:15 часа.
Реваншът в Разград на 24 юли е поверен на Мауро Бергонци от Италия.
През сезон 2011/12 Бергонци ръководи мача от турнира Лига Европа между отборите на Шльонск и Локомотив (София), който завърши 0:0

Слован Братислава - визитка
Лудогорец ще играе срещу словашкия първенец Слован Братислава във втори кръг на Шампионска лига, oтреди тегленият в централата на УЕФА жребий.

Слован Братислава - визитка
Слован (Братислава) е словашки клуб, създаден през 1919 г. Той е най-успешният в страната със спечелените 19 титли. 8 от тях са от шампионата на Чехословакия и са завоювани в свирепата конкуренция на Спарта (Прага), Славия (Прага) и Дукла (Прага).
Понастоящем клубът е воден от Самуел Словак. Специалистът, подобно на Ивайло Петев, е все още "зелен" в занаята, тъй като е едва на 37 години. Той е бивш атакуващ халф, играл за Слован до 2010 г. След това поема "Б" отбора на Слован, а от 2012 г. е начело на първия тим.
Слован играе срещите си на стадион "Пасиенки", който е с капацитет 13,295 зрители. Феновете на Слован са добре познати в Източна Европа със страстта и многобройноста си. Любопитен факт е, че най-големият съперник на Слован е добре познатият на Левски тим на Спартак (Търнава). Левски се е срещал и със самият Слован - през 1997 в мачове от вече несъществуващия турнир КНК. Първият двубой завършва 1:1. В реванша словаците печелят с 2:1. Това е и единственият сблъсък на български отбор със Слован.

Слован (Братислава)

Основан: 1919 г.

Цветове: синьо-бели

Стадион: Пасиенки

Собственик: Иван Кмотрик

Треньор: Самуел Словак

Вратари: Мартин Полачек, Матуш Путноцки

Защитници: Мамаду Багайоко, Ерик Чикош, Николас Горосито, Давид Худак, Молош Йосиович, Кристиа Колчак, Бранислав Ниняй, Лукаш Паусшчек

Халфове: Ерик Грендел, Патрик Сабо, Иржи Кладрубски, Ерик Цикош, Милош Йосимов, Лукаш Паусчек, Николас Горосито, Кристиан Колчак

Нападатели: Йураж Халенар, Лестер Пелтиер, Марек Кузма, Якос Жарка, Карол Межарос

Клубът е третият централно-европейски отбор, който печели голям европейски трофей, спечелвайки КНК през 1969 г., след Ференцварош (Будапеща), който е спечелил Купата на панаирните градове през 1965 г. и Динамо (Загреб), който е спечелил Купата на панаирните градове през 1967 г. Слован и неговите предшественици НВ Братислава и СК Братислава, са печелили Чехословашката и Словашката титла 8 пъти. Клубния стадион се нарича Техелне поле. Най-големия враг на Слован в Братислава е Интер (Братислава). Преди двата отбора са били един отбор, но се разделят веднага след 1965 г. Заедно със Спартак (Търнава), Слован били единствените истински словашки участници в Чехословашкото първенство и двата клуба имали остро съперничество помежду си. Двубоите между тях са смятани за най-престижните в Словашкия футболен календар.
Клубът страда сериозно след като e изхвърлен в Словашката Втора дивизия. Слован има няколко успешни играчи, взети от по-големи европейски клубове в последните години. Някои от тях са: Шилард Немет в Мидълзбро и Петер Дубовски в Реал (Мадрид). Последният продукт на младежката школа на Слован е футболиста от националния отбор Роберт Витек, който отива в немския ФК Нюрнберг след изхвърлянето на Слован. След два сезона във Втора дивизия, СК Слован се завърна в елита.

Успехи
Домашни
Словашка Лига (1993 - досега)
Шампион (5): 1994, 1995, 1996, 1999 ,2009
Словашка Лига (1939 - 1944)
Шампион (4): 1940, 1941, 1942, 1944
Словенски Похар (Словашка Купа)
Носител (10): 1970, 1972, 1974, 1976, 1982, 1983, 1989, 1994, 1997, 1999
Прибина Къп (Словашка Супер Купа)
Носител (3): 1994, 1995, 1996
Чехословашка Лига (1945 - 1992)
Носител (8): 1949, 1950, 1951, 1955, 1970, 1974, 1975, 1992
Чехословашки Похар (Чехословашка Купа)
Носител (5): 1962, 1963, 1968, 1974, 1982
Европейски
Купа на Националните Купи
Носител (1): 1968/69
Купа Интертото
Носител (11): 1962, 1963, 1968, 1970, 1972, 1973, 1974, 1977, 1990, 1992, 1994
Участник в групите на Лига Европа-2011г.
http://www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Лудогорец търси реванш в турнира Шампионска лига (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди