изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:32 EEST
ПРОДАВАТ ДИЗАЙНЕРСКА ДРОГА, МАСКИРАНА КАТО БИЛКОВ ТАМЯН    
НовиниНаркотикът няма вкус и мирис, не се усеща, разтворен във вода или безалкохолно

 Дизайнерска дрога, маскирана като чай, залива магазините. Тя се продава под формата на соли за баня, билков тамян и весел чай, информира inews.bg. Подобен вид дрога бил и сред причините за зачестилите напоследък инциденти в Слънчев бряг. Експертите предупреждават, че вече има смъртни случаи на опитвали новата дрога, като разтворена във вода или безалкохолно, тя няма вкус и не се усеща. Според специалистите най-страшното е, че психоактивните субстанции се предлагат свободно в интернет, което затруднявало контрола върху тях. В момента Слънчев бряг е основният консуматор на тази дрога, твърдят запознати.

По думите на Виктор Пасков от една от големите терапевтични общности и според Светлин Андреев и Атанас Станков, които са били наркозависими, ако преди години се е употребявал основно хероин, сега зависимите се насочват към амфетамини и метаамфетамини.

Според Пасков хората пробягвали до хапчетата, тъй като били наясно от опасността на хероина, а с наркотичните вещества компенсирали заседналия начин на живот и липсата на общуване.

Станков обясни, че хапчетата са "вдигащи" наркотици, предизвикват еуфория и те държат буден. Така, ако зависимият не спи няколко дни, след това взема хероин, за да се "свали" и успокои. По думите му ефектът върху тялото, мозъка и финансите е убийствен.

Той обясни, че в един момент бил толкова зависим, че ипотекирал апартамента си и с парите си купил дрога, която му стигнала за 4-5 месеца.

По думите му първо се започва с трева, но без да се усетиш, се минава към по-тежки наркотици. Така например преди време пушил "бонзай" - наркотично вещество с кратко, но силно действие, от рода на тревата, но минало химична обработка. Пасков обясни, че лечението на наркозависими продължава около две години и половина и струва около 5000 лв. От друга страна, парите стигат за наркотици за не повече от 2 месеца, допълни той. По думите му в момента наркопроизводството се държи от малки групи, като дрогата влизала основно от Турция. В по-големите ромски махали винаги имало достатъчно количество хероин, като от 7-8 години именно там били основните доставчици на хероин.

Според Пасков има много зависими роми, които по никакъв начин не можели са се рехабилитират. Той посочи, че през последните месеци се увеличава употребата на синтетична дрога, която се произвеждала и в домашни условия. Той даде пример с вещества, които се намирали в лекарства за кашлица, разпространявани без рецепта в аптеката.  НДТ


 


Сходни връзки

ПРОДАВАТ ДИЗАЙНЕРСКА ДРОГА, МАСКИРАНА КАТО БИЛКОВ ТАМЯН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди