изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:37 EEST
ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ЩЕ РАЗРАБОТВА ИНТЕГРИРАН ПЛАН ЗА ГРАДСКО РАЗВИТИЕ    
НовиниНов одобрен проект има община Генерал Тошево, съобщиха оттам. Това е проектът „Интегриран план за градско възстановяване и развитие - Генерал Тошево”, който е финансиран от оперативна програма „Регионално развитие”. Общата стойност на проекта е близо 200 хиляди лева, като съфинансирането от общината е почти 10 хиляди лева.

Проектът, който трябва да приключи за 18 месеца, предвижда изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие, насочен към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми в град Генерал Тошево.

Предстои по проекта за се разработи интегриран план за градско възстановяване и развитие, който да подпомогне осъществяването на дългосрочна визия за развитието на град Генерал Тошево, чрез реализиране на проекти на територията на града, които да се реализират с европейско финансиране. Целта е с разработването на интегрирания план да се постигне синхрон между действащи или в процес на подготовка и актуализация стратегически планови документи. Разчита се на приобщаване на местната общност, целевите групи, заинтересованите страни, потенциалните инвеститори към реализацията на интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

С реализирането на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие - Генерал Тошево”, се поставя началото на подготовката за следващия програмен период 2014 – 2020 г. Град Генерал Тошево е сред 67-те градове, които ще получат пряко финансиране за развитие на инфраструктурата си. В областта само градовете Добрич и  Генерал Тошево имат тази възможност.

Ще се акцентира на инвестиционни приоритети, като енергийна ефективност в жилищния и публичния сектор, подобряване на градска околна среда, обновяване и модернизация на зони с потенциал за икономическо развитие, подобряване на спортна инфраструктура, опазване, популяризиране и развитие на културно и природно наследство, инвестиции в образованието, в социална инфраструктура. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ЩЕ РАЗРАБОТВА ИНТЕГРИРАН ПЛАН ЗА ГРАДСКО РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди