изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:02 EEST
Записаната в тефтерчето на Златанов Вяра Петрова проговори пред БЛИЦ    
Интервюта Човек с инициалите И.Ф. е решавал кой в държавата да бъде ударен и кой не. Това става ясно от записки в тефтерчето на обвинения за престъпление по служба бивш шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. От страниците изплуват и инициалите Б.Б и Ц.Ц. В записките се вижда и името на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова. Ето какво сподели тя пред БЛИЦ.

- Г-жо Петрова, днес името ви излезе в бележника на шефа на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Тази комисия ви разследва във връзка със сигнал, че съпругът ви е точил еврофондове. В бележника на Златанов срещу вашето име е написано “м.д. да се удари”? Как приемате това?
- Преди около 8 месеца в един сайт бяха публикувани едни ”разкрития“ за мен и семейството ми. Сигналът бе подаден в Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси в Народното събрание. Понеже съм напълно спокойна, аз лично написах писмо до държавната комисията за конфликт на интереси, че желая да бъда проверена, за да изчистя името си. След мое изслушване в комисията в НС и решение, че няма конфликт, те препратиха сигнала до държавната комисията. Смятах, че това е държавният орган, който може да направи проверка на казуса обективно и правомерно. В същото време от различни места подочувах, че лично съм поръчана от ръководството на нашата политическа сила. Винаги съм имала съмнения относно това, защото съм смятала, че тази държавна комисия е независим орган. По повод проверката са изискани документи от различни органи на правосъдието, но от всякъде казват, че няма нарушения. В този смисъл очаквах комисията доста по-рано да излезе със становище.

- Сега как гледате на написаното - Вяра Петрова “м.д. да се удари”...
- На всички в страната вече мисля, че стана ясно кой командва тази комисия. В тази връзка след изборите единственото, което направих, е, защото нямам притеснения относно проверката, да заведа дело срещу журналистката, която написа тези лъжи в местната преса. След тези разкрития от днес вече мисля, че на всички стана ясно, че тази комисия не е била независима. Вижда се кой как е поръчан. Вижда се как е трябвало да бъда ударена. Ясно е, че някой от ръководството на моята партия е смятал, че аз трябва да бъда ударена. Хубаво е да се говори, че трябва да има морал. Аз твърдя, че имам достатъчно висок морал. В тази връзка искам да попитам тези имена и тези съкращения, които са в бележника, те имат ли морал да излязат от политиката? Имат ли достойнство да излязат и да кажат, че повече няма да се занимават с политика?

- Вие кои хора разпознавате зад инициалите?

- Мисля, че са достатъчно ясно. И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б.- всеки може да се досети.

- Какво е вашето отношение към ГЕРБ в момента. Дистанцирахте ли се?

- Смятам, че част от моите бивши колеги, които вече имаха доблестта да излязат от партията, много ясно и достойно си казаха позицията пред ръководството на партията. Ако имаше повече чуваемост както на местно ниво, така и на областно ниво, към централно ръководство, мисля, че всички тези процеси, които са вече в напреднал етап, нямаше да се случат. Вярвам, че в партия ГЕРБ има доблестни и честни хора. Ако г-н Борисов се дистанцира от някой хора, защото се вижда за какво става въпрос, ще е добре. След прекратяване на правомощията си малко се оттеглих, защото исках да излезе това решение на комисията и нещата да се изяснят. Исках да се види, че нещата срещу мен са наистина поръчкови и ето, че това сега става ясно. Вижда се, че някой хора са имала съвсем други намерения.

Калин КАМЕНОВ,  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Записаната в тефтерчето на Златанов Вяра Петрова проговори пред БЛИЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди