изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:34 EEST
Италиански гражданин остава в ареста за разврат с малолетна    
Ред и сигурност            Окръжен съд –Добрич, потвърди наложената на 66-годишния Ренато Заго мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.06.2013 г. в дома си гр. Каварна, се съвкупил с ненавършило 14 години момиче от същия град. Заго е италиански гражданин, роден в гр. Милано, пенсионер. От месец февруари 2013 г. живее в гр. Каварна.

            На 11.07.2013 г. Районен съд -  Каварна, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Той обжалва този съдебен акт с искане да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека – домашен арест. Адвокатът му твърди, че не са събрани категорични доказателства за вината му. Иска се да бъде направен анализ, дали  дадените от няколко малолетни показания, не са плод на детска интерпретация. Заго притежавал фирма за търговия с автомобили и имот в гр. Каварна, където се бил установил да живее постоянно. Обвиняемият страдал от сериозни заболявания, които били несъвместими с престоя му в Следствения арест.

            Окръжен съд – Добрич, след като съобрази изразените от страните становища, събраните по делото доказателства и мотивите на обжалвания съдебен акт прецени искането за изменение на мярката за неотклонение като неоснователно.

            Съдът установи, че Заго е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание от 2 до 6 години. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е автор на вмененото му деяние. В кориците на делото има данни за извършени от него други престъпления с малолетни по глава „Разврат” на Наказателния кодекс.Съдът намира, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът приема, че имотното състояние на обвиняемия няма отношение към делото за контрол на постановената му мярка за неотклонение. Той притежава лична карта на гражданин на Италия и адресна регистрация там, затова съдът допусна възможността да напусне пределите на Република България, за да избегне наказателно преследване. По повод твърденията за тежко заболяване, съдебният състав посочи, че по делото не са представени доказателства за това, а при евентуално заключение на вещи лица, че престой в следствения арест би застрашил живота и здравето на обвиняемия, наложената му мярка за неотклонение би могла да бъде заменена с по-лека.

            Предвид престъплението, за което му е повдигнато обвинение, наличните доказателства и за други извършвани от него престъпления, както и факта, че по-голяма част от свидетелите са малолетни, с неизградена и неукрепнала психика и лесно манипулируеми, съдът намира, че са налице данни за опасност обвиняемият да стори и друго престъпление, а именно срещу правосъдието.

            Определението, с което Окръжен съд – Добрич, потвърждава взетата спрямо Ренато Заго мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

 

18.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд  

 


Сходни връзки

Италиански гражданин остава в ареста за разврат с малолетна | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Италиански гражданин остава в ареста за разврат с малолетна
Автор: Anonymous да 2013-07-18 @ 16:24 EEST
Терминът е "съвъкуплил"... Това наистина ли е писано от пресслужбата на съда?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди