изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:30 EEST
Ще ни измамят ли в Аржентина    
СпортНационалите по волейбол допуснаха да треперят дали няма да бъдат измамени на финалите на Световната лига. До коварната ситуация се стигна, след като Италия изтръгна 3:1 (18, -18, 22, 24) от България, което си бе чист подарък за тях. Защото дори два гейма гарантираха на нашите полуфинал и той се виждаше след 1:1 гейма и 20:15 за отбора ни в третата част. Тогава националите рухнаха необяснимо, а имаха срещу себе си един тотално объркан и обезверен съперник. И вместо успокоение за българите, “адзурите” възкръснаха за битка.

Подобен сценарий се разигра и в следващия гейм, като тимът ни стигна до 16:13, после и до 23:22. Но отново нервите на италианците се оказаха по-здрави.

“Загубихме мача, защото не затворихме гейма, в който водихме убедително - коментира треньорът Камило Плачи. - След срещата обясних на момчетата, че ние сме този същият отбор. Предполагам, че и Италия, и Аржентина ще се борят за победата, вместо да стоят на скамейката и да правят математически изчисления. Не вярвам да си правят сметките, или поне така ми се иска да бъде.”

Двубоят между Италия и Аржентина е в събота сутринта. Каква е рецептата на измамата?

Има само един вариант и той е победа на “гаучосите” с 3:1. Тогава и трите отбора ще имат равен брой победи, загуби и геймове, а следващият критерий е съотношението на спечелени към загубени точки. За да бъдат “сготвени” нашите, общо точките в мача трябва да варират между 9 в полза на домакините или 3 за италианците. Напълно постижимо, и то без усилия...

Всякакъв друг резултат в мача ще класира България за полуфиналите като втори в групата срещу първия в другата тройка. Там ситуацията е също завързана, но сякаш по-предсказуема - Бразилия ще е първа, ако бие Канада с 3:0 или 3:1.

В новата история на волейбола България вече бе жертва на нещо подобно, макар и с други артисти. Бразилците играха симулативно срещу нашите и паднаха с 0:3 на световното през 2010-а в Италия с цел избягване на Куба в следващата фаза. Пародията сработи - “кариоките” избегнаха кубинците, а после ги победиха, но на финала.


Как го направиха Швеция и Дания на футбол

Изгоден резултат, който устройва и двата съперника за сметка на трети отбор - футболът помни не един и два такива случаи.

В един от най-крещящите бе замесен по неволя и българският отбор при последното си участие на голямо първенство - Евро 2004 г. Тогава от заговор между Дания и Швеция изпищяха точно тези, които се славят като ненадминати майстори на задкулисните комбинации - италианците. След първите 2 мача в групата Дания и Швеция имаха по 4 точки, Италия - 2, а България - 0. Евентуален резултат 2:2 между Дания и Швеция в последния кръг класираше и двата тима за втората фаза, дори Италия да победи нашите и трите отбора да се изравнят по точки. Така и стана. "Адзурите" спечелиха с 2:1 срещу България, а по същото време Дания и Швеция завършиха... 2:2, с което постигнаха по-добри показатели от Италия.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Ще ни измамят ли в Аржентина | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ще ни измамят ли в Аржентина
Автор: Anonymous да 2013-07-19 @ 22:16 EEST
Едва ли... А пък и не мога да разбера, защо все срещу нашите са тези "заговори"...
Но ние тъй сме научени - успехът на другите е винаги плод на шмекерство.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди