изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:46 EEST
Лилов пророкува приживе: Властта ще се затъркаля по улицата!    
ПолитикаОще през 2010 година червеният стратег знаеше какво ще се случи днес. Неслучайно, освен всички други лаври, през годините във властта Александър Лилов си спечели прозвището Стратега. Неведнъж изтъкнатият червен деятел изпреварваше времето и предугаждаше събитията далеч преди те да се случат.

Класически пример за това е една от последните му публични изяви. През зимата на 2010 година той гостува във Варна на шестото издание на Младежкия социален форум. "Нито една партия, включително и БСП, няма нито нова политика, нито разполага с подходящи кандидати. Без това, дори властта да се търкаля на улицата, което е много вероятно да се случи, няма да има кой да я вземе", пророкува тогава Лилов.

Какво се случи по-късно? Под натиска на същата тази улица ГЕРБ се отказа от властта. Предложи я на БСП, но социалистическата партия също върна топката. Накрая се стигна до днешната парадоксална ситуация, в която улицата отново излезе на преден план, но дори опозиционната парламентарна група копнее за избори и съответно власт, но през есента. По-нататък...  http://www.blitz.bg

Янаки Стоилов пред БЛИЦ: Вчера се видяхме с Александър Лилов в болницата, оказа се сбогуване

Историята ще го запомни като последния председател на БКП и първия – на БСП, каза депутатът от Коалиция за България

Вчера бях в болницата и се видяхме в проф. Александър Лилов, каза за БЛИЦ Янаки Стоилов, тогава не предполагах, че това ще е и сбогуване с него. Само преди месец пък разговарях с него в дома му и останах впечатлен от перфектната му интелектуална кондиция, допълни депутатът.Тежко ми е, защото се чувствам като ученик на проф. Александър Лилов. Стоилов посочи, че смята за изключително важни и определящи уроците, които е получавал в началото на своята политическа кариера от него.

Александър Лилов бе едновременно интелектуалец, политик и мислител, човек като него трудно би могъл да бъде заменен днес, смята още Стоилов. Като най-голяма заслуга и постижение на Лилов, соцдепутатът посочи прехода от БКП към модерна лява партия от съвременен тип като БСП.

Според Янаки Стоилов Александър Лилов се е справил блестящо като последен ръководител на БКП и първи – на модерната лява партия БСП, а политическото развитие на страната е оправдало неговото виждане и подход при неизбежните промени.

Самата формулировка “модерна лява партия” бе негова, припомня си червеният депутат. Всичко, което Александър Лилов прогнозира се потвърди, моделът, по който тогава бе структурирана партията, работи и сега. /БЛИЦ

На 79-годишна възраст почина проф. Александър Лилов

Палежът на партийния дом сложи началото на голямото замитане

Александър Лилов на смъртно легло!

FROGNEWS: Сензационно! Нечувани записи на Живков преосмислят Прехода?!

 


Сходни връзки

Лилов пророкува приживе: Властта ще се затъркаля по улицата! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди