изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:59 EET
Продължава разследването на смъртта на митрополит Кирил    
Ред и сигурност Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров обяви днес, че продължава разследването на смъртта на Варненския митрополит Кирил и че все още се доизясняват причините за кончината му.

”Разпитват се още хора, които могат да помогнат за изясняването на трагичния инцидент. В края на другата седмица се очаква анализът на патоанатомите от тъканните проби. Едва след това прокуратурата ще излезе с окончателно становище за причините, довели до смъртта на митрополит Кирил”, каза прокурор Чавдаров.

Той опроверга пред БНТ слуховете, че в дробовете на митрополита не е имало вода и подчерта, че няма данни, сочещи като причина за инцидента преохлаждане на тялото.

Преди дни председателят на Националната комисия за водно спасяване Стоян Андонов каза, че хипотермията по-често е причина за удавяне, когато се скочи в студена вода с разгорещено тяло, а при гмуркане може да се стигне до хипервентилация и загуба на съзнание.

Митрополит Кирил беше намерен мъртъв на плажа в местността "Траката" край Варна на 9 юли.

След като първият наместник - Врачанският митрополит Калиник, не беше одобрен от свещениците в епархията, на извънредно заседание Светият Синод избра нов наместник - Доростолския митрополит Амвросий. Той е добре приет в митрополията.

”Духовенството като цяло, миряните, очакват с голямо нетърпение какви са заключенията, тъй като има слухове, спекулации. Нека да дадем възможност следствените органи да проверят всичките тези неща, които витаят около смъртта на дядо Кирил, и обществото да бъде запознато и истината да излезе наяве”, каза протойерей Дончо Александров, говорител на Варненска и Великопреславска митрополия.

Междувременно стана ясно, че братът на дядо Кирил и двама еперхийски съветници са подали иск в районната прокуратура срещу деловодителката в митрополията - Тони Добрева. Според тях тя е превишила правата си като самоволно е организирала погребението на митрополит Кирил без да изчака решението на Епархийския съвет.

Единият от ищците - Юлиян Гендов, заяви, че заради това владиката бил погребан набързо и много хора не са успели да се простят с него. Той твърди, че траурната церемония не е проведена по църковните канони. С решение на Епархийския съвет Тони Добрева е уволнена дисциплинарно. Ще й бъде направена финансова ревизия.  www.dir.bg
 


Сходни връзки

Продължава разследването на смъртта на митрополит Кирил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди